Трима блъснати на пешеходни пътеки в Пиринско

05 Февруари 2018 | 12:33
0 коментара
Криминално

Пешеходци оцеляха като по чудо през уикенда в Пиринско.

На 02.02.2018 г. около 19:40 часа в гр. Благоевград на кръстовището образувано от ул. „Димитър Димов“ и бул. „Св.Св. Кирил и Методий“, при облачно време, валеж и мокър асфалтов път, на сигнализирана пешеходна пътека лек автомобил „Форд Фиеста“, управляван от Н.Б. (20 г.) от гр. Благоевград, при извършване на завой надясно не пропуска пресичащ 64-годишен пешеходец и го блъска.

Пострадалият е транспортиран от водача Н.Б. до ЦСМП гр. Благоевград, където му е установено натъртване на рамото и е освободен за домашно лечение.

Около 20:50 часа на същата дата на ул. „Глазне“ в гр. Банско, в дъждовно време, на мокър асфалтов път, руският гражданин А.К. (49 г.) управлявайки лек автомобил “Дачия Сандеро“ блъска пресичащ пътното платно 27-годишен турски гражданин, който е транспортиран в МБАЛ гр. Разлог, където е установено, че има фрактура на ляво коляно, след което е освободен за домашно лечение.

Пробата за алкохол в издишания въздух на водача е отрицателна, а на пострадалия е 2,11 промила.

Около 20:00 часа на 02.02.2018 г., при ясно време и мокър път И.П. (28 г.) от гр. Симитли, управлявайки лек автомобил „Фиат Пунто|“ на кръстовището между ул. „Христо Смирненски и ул. „Васил Левски“ в гр. Симитли, при извършване на ляв завой не пропуска пресичаща 89-годишна пешеходка и я блъска, след което я транспортира до ФСМП гр. Симитли.

Пострадалата е отказала да бъде хоспитализирана и е освободена без опасност за живота с охлузни рани на дясната ръка. Пробите за алкохол на двете участнички в ПТП са отрицателни.

Добавете Вашия коментар

TOP