Трифонов скочи срещу идеята на Кирил Петков да се даряват пари за оръжие на Украйна

26 Април 2022 | 12:56
0 коментара
Политика
Трифонов скочи срещу идеята на Кирил Петков да се даряват пари за оръжие на Украйна

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов реагира остро на предложението на премиера Кирил Петков да се даряват пари за оръжие на Украйна. Той изрази недоволството си чрез публикация в личния си фейсбук профил.

По думите му идеята на Кирил Петков, който е министър-председател, българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора, написа още Трифонов.

Той направи аналогия със създадената от него и екипът му кампания "Българската Коледа". Трифонов заяви, че тя е помогнала на много хора, но не може да се сравнява с предложението на Кирил Петков.

Припомняме, че министър-председателят Кирил Петков обяви, че е открита банкова сметка, за набирането на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство. Той призова всеки българин, който наистина иска да помогне да дари една заплата.

Българска правителствена делегация ще замина в сряда за Киев. Политиците ще обсъждат въпроса за военната помощ, след като видят на място каква е ситуацията в Украйна.

Добавете Вашия коментар

TOP