Тридневен панаир на туризма в Щип представя местните занаятчии от Община Белица

25 Август 2021 | 15:14
1 коментара
Общество

В изпълнение на трансграничния проект „Културен мост през вековете“ с реф. номер СВС006.2.21.107, водещ партньор Народно читалище „Георги Тодоров 1885“, Община Белица в партньорство с Източен планов регион за развитие, Република Северна Македония, представя културно – историческото и природно богатство на Община Белица, сътворено в сувенири от сръчните ръце на хората от общината.

Талант и умение е необходимо да изработиш символът на Белица – кафявата мечка.Талант и умения се изисква да сътвориш в миниатюри българската автентична носия, да изтъчеш пъстри пещемали, да оплетеш с красиви български мотиви терлици. Да приготвиш вкусни, сладка от горски плодове и вкусна трахана.

Наред със занаятчиите от Източният регион и двугласните автентични песни представени от мъжката фолклорна група при читалището в Белица, панаирът на туризма привлече вниманието на щипчани, които си закупиха от предложените им продукти и се потопиха в магията на пиринската песен и танц.

Добавени коментари

Мустафа публикува:
26 Август 2021 | 05:43
Значи вече ми писна. Всеки ден някаква изключително тъпа и безсмислена новина за Белица. Тоя Радко Ревански вече е нагал. Знаем, че си плаща на медийте, ама то е банално вече. Много му се иска да е център на внимание, ама го разбрахме вече колко струва

Добавете Вашия коментар

TOP