Три медсестри от Благоевград и пациентка на кардиология с положителни проби за Ковид-19

01 Юли 2020 | 11:49
0 коментара
Общество

Три медицински сестри от Благоевград са с положителни проби за коронавирус. Едната от тях е била контактна с пострадалия строител в тунела на Железница, а другата е от реанимационния екип на болница ПУЛС, в която той бе настанен за 4 часа, след което транспортиран във ВМА.

Информацията за заразените с коронаинфекция медицински сестри бе потвърдена от собственика на частното лечебно заведение Александър Щерев.

Като вирусоносител на Ковид-19 е установена и пациентка от кардиологично отделение на МБАЛ – Благоевград, която е преместена в инфекциозното отделение. В двете болнични заведения е извършена пълна дезинфекция и са взети задължителните противоепидемични мерки. Предстоят да бъдат направени тестове за коронавирус и на контактните лица на новозаразените благоевградчани.

185 са положителните проби за коронавирус в Благоевградска област от началото на пандемията. От тях под домашна карантина са 165 лица, а 133-ма са излекувани. Хоспитализирани са 10 души, от които 2-ма са на интензивно лечение. Починалите са 8, става ясно от последния седмичен отчет на РЗИ.

За периода от 22.06.2020 г. до 28.06.2020 г. са диагностицирани 12 лица с Covid-19. Издадени са 12 предписания за изолация на заразените и 20 на контактни лица, както и 5 предписания за спазване на противоепидемични мерки в обекти с регистрирани случаи на Covid-19 в тях.

За същия период на ГКПП пунктове на територията на областта има издадени 6 предписания за задължителна карантина и са приети и проверени 12 068 декларации на влизащи в страната граждани.

За периода са взети 131 проби за РCR изследвания, като от тях: 45 от персонал и потребители в заведения за социални услуги в с. Петрово и с. Вълково, 86 на контактни лица и контролни проби за изследване на потвърдени случаи./струма/

Добавете Вашия коментар

TOP