Три коалиции избраха 24 май да се регистрират в ЦИК

24 Май 2021 | 16:42
0 коментара
Политика

Регистрацията на партии и коалиции за парламентарните избори на 11 юли продължава. 

Днес "Изправи се! Мутри вън!" внесе 6000 подписа в ЦИК за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. Това обяви председателят на коалицията Мая Манолова.

По думите й подписите са събрани от граждани в София и структурите им в страната.

Манолова прогнозира, че в следващия парламент коалицията ще имат повече депутатите.

"Нарастването към доверието към "Изправи се! Мутри вън!" предизвиква нашите опоненти да стрелят срещу коалицията, за радост, с халосни патрони", заяви Манолова.

"Продължаваме в същия дух, Не е лесно да се прави коалиция, ние сме пъстри, но в това ни е силата. Няма друга такава, която да събира толкова силни хора", коментира Мая Манолова.

Освен партията на Мая Манолова, днес в ЦИК се регистрираха и "Българските патриоти". Коалицията се състои от ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ.

Представители и на трите формации в коалицията изразиха амбицията за силно присъствие в следващия парламент. Борис Ячев посочи:

"Лидерите ще участват в кампанията, няма да участват в листите, както беше казано. Амбицията, с която коалицията „Българските патриоти“ отива на тези избори е за едно много силно присъствие в следващият български парламент. Ние считаме, че нашето присъствие гарантира стабилност", каза той, цитиран от БНР.

Празничният 24 май избраха и от новосформирана коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република".  Председател на коалицията е Иван Атанасов, а организационен секретар – завърналият се в политиката Жан Виденов. 

Крайният срок за подаване на заявления за регистрация в Централната избирателна комисия е 17:00 часа на 26 май.

Добавете Вашия коментар

TOP