Три центъра в Пиринско в готовност да поставят ваксини на деца

22 Декември 2021 | 11:24
0 коментара
Общество
Три центъра в Пиринско в готовност да поставят ваксини на деца

Имунизацията срещу COVID предпазва децата от сърдечни усложнения след преболедуване, заявиха педиатри от Благоевград и отправиха апел към родителите да  се възползват от осигурената ваксина срещу COVID-19.

Три са центровете в областта, които са в готовност да поставят детската ваксина.

Само четири деца са записани за ваксинация в медицински комплекс „Симпатия“ в Благоевград, който ще  прави имунизациите. В Гоце Делчев и Петрич  все още няма заявка от родители. 

Центровете имат готовност и са осигурили всички изисквания по протокол. 

„Имаме готовност. След като направим списък и видим, че имаме деца за един или два флакона или повече, ние веднага информираме РЗИ. Те отиват, взимат флаконите от София и правим ваксините, така че всичко да бъде по правилата.“

Децата, заразени с COVID, преминават лесно през заболяването, но все повече са случаите на постковид усложненията, заяви детският пулмолог д-р  Дафина Тачова. 

„Тук целта е да предпазим децата си от последващи, след боледуването, усложнения. Идвали са преболедували деца на 10, 11, 12 години, които имат оплаквания, и кардиологът потвърждава неприятни усложнения. Това е начинът да ги спасим от усложнения, като ги имунизираме навреме.“ /БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP