Тревожна статистика! Само 4 бебета са изплакали в МБАЛ Благоевград през последните 2 седмици

24 Февруари 2023 | 13:25
0 коментара
Общество
Тревожна статистика! Само 4 бебета са изплакали в МБАЛ Благоевград през последните 2 седмици

Само 4 деца са се родили в МБАЛ Благоевград в последните 2 седмици, днес новородено е 1 бебе.

Резкият спад тревожи силно медиците в най-голямото здравно заведение в областта, които твърдят, че подобен спад е без прецедент в здравното заведение.

От началото на годината до момента са се родили под 40 бебета, а до преди година само през месец януари ражданията са били над 60.

Причината е необяснима, коментира за Struma.com, директорът на МБАЛ Благоевград д-р Митев, .

Малко по-голям е броя на родените деца в частната болница Коментарите сред хората в бяло са, че вероятно много млади хора са напуснали Благоевград, други избират да родят децата си в София, а трети раждат в болниците по места, и не пътуват до областната болница.

Кризата се задълбочава не само от липса на работа, но и от липса на кадри в здравното заведение. Болницата продължава да се задъхва от това, а желаещи за работа няма.

„Малки са заплатите да, коментира болничния шеф, но няма откъде да ги изкараме, работата намаля и това се отразява на бюджета ни.

Включени сме в списъка на здравните заведения за дофинансиране, но какво ще се случи и кога не мога да кажа, допълни още д-р Митев.

Припомняме, че проблемът с кадрите не е от вчера и не е само в МБАЛ Благоевград. Кадрови дефицит отчитат  и другите здравни заведения в областта. Както неколкократно вече пишем, болницата в Разлог, например, с месеци не може да попълни свободните места за над 10 медицински кадри. 

Добавете Вашия коментар

TOP