Третокласници от Разлог с проява, посветена на Световния ден на Земята

22 Април 2021 | 16:34
1 коментара
Култура

"Природата не е сметище", „Да спасим едно дърво" – под този надслов третокласници от ОУ Никола Парапунов с класен ръководител Жана Барова и психологът на училището Калина Ергина организираха инициатива, посветена на Световния ден на Земята. 

В класна стая на открито, която се намира в двора на учебното заведение, учениците се включиха във викторина, в която показаха колко много знаят за това, как да опазим чиста земята, водата и въздуха, ползите от рециклирането и какво представлява то, както и как можем да спасим едно дърво.

Третокласниците бяха изработили чудесни дървени и цветни табла, на които изрисуваха важни дейности посветени на  опазване на земята, дърветата и въздуха. С много ентусиазъм те показаха, че макар и малки са много отговорни и много знаещи, когато се отнася за това да пазим гората и брегът на морето чисти, както и да отделяме отпадъците, които да бъдат преработени и използвани пак. 

"Природата не е сметище", напомниха ни ученици от ОУ "Никола Парапунов",  а класната им г-жа Жана Барова много интересно и достъпно им показа примери за това, как самите ние, независимо от възрастта, можем да помогнем за чиста околна среда, както и как да спасим едно дърво.

За това, че трябва да има дървета за да има вода, да дишаме чист въздух и да сме здрави, както и, че земята има нужда от грижи както и едно дете разказа психологът Калина Ергина. А г-жа Барова призова децата от класа, обединени в групички, да напишат по поне пет правила за това, как да пазим чиста класната стая и училището, за да пренесем добрия пример навън сред природата, на улицата, пред дома и покажем, че заедно можем повече, защото нашата планета го заслужава.

Добавени коментари

Ха ха от БНР публикува:
23 Април 2021 | 09:07
При една съдебно дело з нарушаване на авторски права най-важни са доказателствата. Колкопо повече, толкова е по ефективна аргументацията в повдигнатия иск. За пореден път ползвате чужд тескт и снимки, без да са посочени източник и автор. Това е съотносимо към повдигнатия вече иск. Вярно, сега изглежда мое би твърде далечно, това, до момента в който иск за изплащане на големи суми за нанесени вреди и пропуснати ползи не Ви бъде предоставен от съответните органи. А инструменти за взимане на съответно присъдената сума има много...сами ще се уверите в това. Забавно е ...някой да те краде, и да работи за теб. Заработвайки голямото обезщетение, което в последствие ще получиш. Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Добавете Вашия коментар

TOP