Трети опит за продажба на школо в санданското село Джигурово

16 Май 2017 | 00:58
0 коментара
Общество

Трети опит прави община Сандански за продажба на закритото преди доста години училище в село Джигурово. Публичният търг с тайно наддаване за недвижимия имот, който е частна общинска собственост, ще се проведе на 8 юни от 11,30 часа в заседателната зала в сградата на кметството.

Целият терен е с площ 7000 квадратни метра, а масивната двуетажна постройка на учебното заведение е със застроена площ 604 квадратни метра и разгъната застроена площ 1178 квадратни метра. Началната обявена цена е 134 473 лева, земята е 75 600 лв., а сградата – 58 873 лв.

Цената се заплаща в 14-дневен срок от влизане в сила на заповедта на кмета Кирил Котев, с която е определен спечелилият търга. Върху цената се начисляват следните данъци и такси: режийни разноски в размер на 2%, данък за възмездно придобиване на имуществото по ЗМДТ в размер на 2% и 20% ДДС, начислен върху цената на земята. Депозитът за участие е 13 500 лв. и се внася по банкова сметка на община Сандански. Сумата трябва да е постъпила по сметката до деня преди провеждането на търга.

Тръжна документация се закупува на цена 50 лв. до 12.00 часа на 07.06.2017 г. от касата на кметството. Оглед на обекта ще се извършва всеки работен ден до датата, на която ще е търгът.

„Първият търг бе по времето на предишния общински кмет Андон Тотев, цената тогава бе много висока и отказа кандидатите. Сградата е монолитна, но е в окаяно състояние, не вярвам бъдещият собственик да се мъчи да я ремонтира, по-логично е да бутне. Теренът обаче е привлекателен, защото е е на сто метра от центъра на селото, до него има парк”, заяви кметът на село Джигурово – Тодор Тетимов.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP