Трескава подготовка за идването на Папата

04 Април 2019 | 14:56
1 коментара
Общество

Обществени поръчки на 252 000 лева е пуснал Министерският съвет за подготовката на посещението на папа Франциск у нас. Историческата визита ще се проведе между 5 и 7 май, а властта е в трескава подготовка за събитието, съобщи trafficnews.bg.

4 сцени на четири централни софийски площада трябва да бъдат изградени, става ясно от публикувана обществена поръчка. Стойността им ще бъде общо 84 000 лева с ДДС. Подиумът, гърбът и покривът на сцените трябва да бъдат изработени от труднозапалими материали.

Най-голяма ще бъде сцената на площад „Александър Батенберг“. Тя ще е висока два метра, а големината на подуима ще е 24 на 15 метра. Най-малка ще бъде тази на площад „Атанас Буров“ при БНБ – 3 на 4 метра.

Специални сцени ще има и наплощад „Александър Невски“, както и площад „Незавасимост“.

Изграждането трябва да започне на 2 май, а премахването им – веднага след края на събитието. Всяко от съоръженията ще бъде оборудвано и с покрив.

Голямото събитие налага и изграждането на специални пресцентрове. И тяхната цена е 84 000 лева. Специални места за медиите ще са разположени при сцените, и в град Раковски, където е най-голямата католическа общност. Папа Франциск специално ще посети и този град.

В пресцентровете ще има превод на три езика, специални места, на които да бъдат разположени оператори и фотографи, отделни за официалните фоторепортери, както и телевизори, които ще излъчват сигнала от сцената.

Властта ще се погрижи и гражданите да могат да наблюдават посещението спокойно. 84 000 лева се дават за специални LED екрани. Те ще бъдат с големина 4,2 на 2,4 метра. Ще бъдат поставени така: 3 на площад „Атанас Буров“, 4 па площад Александър Невски, 6 на „Батенберг“, 3 на Ларгото и 1 на НДК, 3 при църквата „Пресвето Сърце Исусово“ в Раковски, 1 при църкавата „Св. Архангел Михаил“ пак в града на католическата общност.

Добавени коментари

Католик публикува:
04 Април 2019 | 22:59
Ще дойде Римският Папа, за да може някой пак да лапа!

Добавете Вашия коментар

TOP