Трескава подготовка в Банско за 24 май

22 Май 2023 | 13:23
1 коментара
Култура
Благоевград
Трескава подготовка в Банско за 24 май

За седмицата, през която честваме най-българския празник – 24 Май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, от Община Банско и НЧ“Никола Вапцаров 1894“, съвместно с училищата в града, е подготвена празнична програма.

В навечерието на празника, на 23 май от 17 ч., ще бъде извършен водосвет на обновената читалищна библиотека „Ангел Балев“. След ритуала, във фоайето на читалището ще бъде открита самостоятелна изложба на фотографа Георги Ангелов, наречена „Банскалии в носии“. На фона на пременените в красива руба банскалии, ще бъде представена и новата поетична книга „Боринеста реч от Банско и Пирина“, написана на бански диалект от Александър Думанов.

В празничния ден – 24 май, под надслов „Учителят – той тръгна от Банско ! … Първият!…“ ще се проведе тържество с участието на учениците от гр. Банско и самодейци от НЧ“Никола Вапцаров 1894“. То ще започне в 11.00 часа на площад „Никола Вапцаров“.

Празничното дефиле на абитуриентите от Средно училище “Неофит Рилски“, Професионална гимназия по електроника и енергетика и Професионална гимназия по лесотехника „Никола Вапцаров“ ще започне в 19.30 часа от пощата и ще стигне до централния площад, където в 20.00 часа ще бъде тържественото изпращане на абитуриентите от випуск 2023 година.

Добавени коментари

коооо публикува:
23 Май 2023 | 00:10
пак ке се крадне ле кмете

Добавете Вашия коментар

TOP