Транспортират за софийска болница нападателя на Пирин Преслав Йорданов

23 Април 2023 | 21:39
0 коментара
Общество
Благоевград
Транспортират за софийска болница нападателя на Пирин Преслав Йорданов

Футболистът на Пирин Преслав Йорданов се контузи тежко в двубоя с ЦСКА – София, който се игра днес на стадион „Христо Ботев“ и завърши 0:1. Той е с фрактура на 4-то ребро и частичен превмоторакс. Транспортират го за болница „Света Анна“ в София, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Орлетата не успяха да счупят 29-г. прокоба без победа срещу ЦСКА и макар че не се дадоха без бой, отстъпиха с 0:1 на червените, които си върнаха лидерския 2-точков аванс на върха пред „Лудогорец” и станаха първият отбор  в историята на родния футбол с 10 поредни победи навън.

В отсъствието на наказаните Вячеслав Велев и Венцислав Бенгюзов и с оглед на противника, Преслав Йорданов започна от пейката, а вместо него стартира Борис Тютюков, който е със статут на резерва. За попълване на тимовия лист Христо Янев прибегна до младоците Вергил Янев, Илиян Костов, Любомир Тодоров… В състава на армейците се завърна Иван Турицов, който сложи лентата, след като Юрген Матей остана на скамейката, както и Джонатан Линдсет, тъй като висят с картони за голямото дерби след седмица срещу „Лудогорец”. Само 11 секунди след началото Янко Георгиев стартира серията решителни спасявания след шут на Браян Морено. След  минута и малко Иван Тасев излезе сам срещу Бусато, но би в тялото му, а тъчреферът вдигна флага за засада. В 4-та мин. двата отбора спряха играта и отдадоха почит на незабравимия Красимир Безински. На крака стана и целият стадион. В 15-та мин. Я. Георгиев отрази удар на Тобиас Хайнц, който не можа да го преодолее и в 16-та мин. в средата на полувремето гостуващата агитка изригна с възгласи „Христо Янев”, който е любимец на червените от времето на престоя си на „Армията”. В 32-та мин. при една от редките атаки на домакините Тасев пропусна златна възможност да открие резултата. В 36-та мин. пиринският страж отрази още един опасен изстрел на Морено, но в 42-та мин. колумбиецът не му остави никакъв шанс. Само четвърт час изкара на терена влезлият на смяна Пр. Йорданов, който напусна след сблъсък с Махмутович. Малко преди това сантиметри не му стигнаха да засече топката в мрежата.

В 71-та мин. Даниил Кондраков беше близо до гола и даде начало на финалния щурм за подялба на точките, който обаче се оказа ялов. Вратарят Георгиев задържа интригата жива до края, а непростимият пропуск на Тасев дълбоко в добавеното време лиши домакините от хикса.

„ПИРИН”: Я. Георгиев, Будинов /46-Смоленски/, Сенхаджи, А. Йорданов, Дюлгеров, Макрецкис, Семенив, Шоколаров /85-М. Бачев/, Кондраков, Тютюков /46-Пр. Йорданов, 63-Тонев/, Тасев.

ЦСКА: Бусато, Турицов /80-Шагоян/, Юга, Хр. Петров, Махмутович /67-Кох/, Вион, Туфегджич /67-Шопов/, Хайнц /80-Линдсет/, Назон, Кареасо, Морено /67-Гарсес/.

Добавете Вашия коментар

TOP