Транспортираха във ВМА простреляният ловец при днешния лов край Симитли

23 Октомври 2021 | 21:28
7 коментара
Общество
Транспортираха във ВМА простреляният ловец при днешния лов край Симитли

Днес по време на групов лов за дива свиня е прострелян ловец от 39 ЛРД-Симитли, която е част от състава на ЛРС-Благоевград. Злополуката е станала около 11:30 часа в района край село Тросково, след като мъжът се е отклонил от дружинката и по погрешка бил прострелян от друг ловец.

Пострадалият Кирил Стойчев на (61)г. от Симитли е ранен със сачми в дясната част на коремната област със засегнат бъбрек. С линейка на ФСМП-Симитли е транспортиран в тежко състояние до отделение по реанимация на МБАЛ-Благоевград. Днес около 18:00 часа е транспортиран с линейка на ЦСМП-Благоевград за операция във Военномедицинска академия в София.

По информация на председателя на дружината в Симитли Йордан Филипов ловният излет започва рано сутринта след проведен задължителен инструктаж за безопасност по време на лов, но по време на гонката в м. „Кумола” простреляният ловец напуска своята пусия и навлиза в периметъра на свои колега. Стрелецът твърди, че на пусията му е излязла лисица, поради което той презарежда пушката си, като сменя бренекето с патрон със сачми. Изстрелът преминава през храстите, зад които сачмите поразяват колегата му.

Председателят на ЛРС-Благоевград Иван Василев - "Джери" коментира инцидента:

„За мен е недопустимо ловец да напусне пусията си, на която е разставен от ръководителя на лова, и по този начин да застраши както своя, така и живота на колегите си. Преди началото на сезона нашето сдружение организира три инструктажа за ръководителите на ловните излети от всичките ни дружини с участието на горски служители, ветеринарните лекари и служба КОС. Многократно сме наблягали на мерките за безопасност, но явно някои хора не проумяват колко важна е дисциплината по време на ловните излети. Надявам се колегата да извади късмет и да оздравее, но мерките, които ще предприеме ръководството на ЛРС-Благоевград по този случай, ще бъдат сериозни.”

НЛРС-СЛРБ призовава всички ловци да спазват правилата за безопасност по време на лов и при дейности с ловно оръжие и боеприпаси!

Добавени коментари

The Dracula публикува:
25 Октомври 2021 | 20:56
Стрелеца като видял лисицата решил да смени бренекето със 13/00. Лисицата, която явно е била глуха и не разбрала, че стрелеца сменя боеприпаса иначе щеше да се изнесе с двеста от огневата зона не и е оставало нищо друго освен да се шмугне в един храст. В този момент стрелеца без да вижда "ясно видима цел" дава изстрел по храста. Оттам нататък всеки може да си направи извода....
Мирчо към Асен публикува:
25 Октомври 2021 | 13:34
i2d Индиянец седи си там в Англия и не се и прибирай. Тука не ни трябваш.
Ники публикува:
25 Октомври 2021 | 11:19
Транспортираха простреляниЯ... Научете се да членувате!
VASE публикува:
24 Октомври 2021 | 08:58
Ela te da ni vidite nashta drujinka v krupnik trezven nikoi ne tragva i pri nas skoro kee se chue
Асен публикува:
24 Октомври 2021 | 02:36
Е за това не искам да се прибирам от Англия защото в БГ ще се избием сами защото много вождове малко индянци. Ще си продам и пушката и вече и на лов няма да хода.
васко бракониера от крупник публикува:
23 Октомври 2021 | 23:24
какви ловджии бе това са пияници нека им направат една проверка на всека една група с дрегер и ще им вземат пушките какви ловджии това пияници
СИМИТЛИ публикува:
23 Октомври 2021 | 21:51
сино му е ченге и за това е за вма ако е за мен никой нема да ми обърне внимание е за това борисов го мраза от има двоен стандарт бащицата на нацията не направи луди;

Добавете Вашия коментар

TOP