Трагедията е неописуема! 21-г. Арун крещял за помощ в морето в Неа Парамос, но никой не се притекъл

03 Юли 2023 | 11:59
3 коментара
Общество
Благоевград
Трагедията е неописуема! 21-г. Арун крещял за помощ в морето в Неа Парамос, но никой не се притекъл

Само преди 7 месеца младежът загубил баща си в Германия

21-годишният Арун Хаджиев от гърменското сeло Горно Дряново се е удавил на един от най-посещаваните плажове в гръцкия курорт Неа Парамос, предпочитан от български туристи.


Арун заедно с приятели заминал за Гърция в събота, по време на празника Курбан Байрам, в който традиционно хората от района празнуват и почиват. Трябвало е да останат в Неа Парамос за събота и неделя. Следобед Арун влязъл в морето и плувал далеч до шамандрурите, въпреки че в този ден морето е било бурно.

 

Свидетели разказват, че посещават този плаж заради спокойното море, но точно в този ден е имало страшни вълни. Попадайки в някакво течение, Арун започва да се дави. Викал е за помощ, но никой не е посмял да достигне до мястото. Удавил се буквално за минути. Морето изхвърлило тялото му близо до брега и Арун е изваден, реанимиран, но безуспешно. Новината за смъртта му потресе неговите съселяни.

Трагедията в семейството е страшна, пише struma.com. Само преди около 7 месеца в Германия починал баща му, майка му платила спечелените от гурбет пари за транспортиране на тялото му до България. Сега трябва да плати отново скъпия транспорт за детето си.

Баща и син срещнаха смъртта извън пределите на страната ни, каква тежка, съдба, коментират хората в Горно Дряново, които очакват тялото на слънчевия Арун да бъде докарано и погребано. От съдебна медицина са обещали утре да освободят тялото му и то да бъде транспортирано в България. Приятелите, с които Арун е бил на плажа, се прибрали от Гърция и са в шок. 

Добавени коментари

Очевидец публикува:
05 Юли 2023 | 21:01
Някой извика ,,помощ". Видях група младежи навътре в морето. Две момчета и три момичета. Едното момче заплува към брега, а другите просто стояха. Помислих, че е шега. В този момент пак се извика ,,помощ" и тогава забелязах, че момчето се мъчи да се задържи на повърхността. Започнах да свиря и викам към спасителя, който реагира веднага. Без да се колебае със сина ми заплувахме към давещия се, и видях още няколко момчета да плуват в тази посока. Когато доплувахме момчето беше потънало. Издърпахме го, а спасителя пое нещата в свои ръце, действаше много адекватно. Видяхме, че от устата на момчето излизаше пяна, а едно от момичетата извика, че има здравословен проблем. Изкарахме го на плажа и там спасителя и негови колеги продължиха с опитите да го спасят. След около 20-30 минути пристигна лекарски екип с линейка. Те също се бориха около 20 минути, след което го качиха на носилка и отведоха с кислородна маска . Това ми даде надежда, че момчето има шанс да оживее. Със семейството ми се молихме на Бог момчето да отселее, но..... Моите най искрени съболезнования към семейството, а Арун да почива в мир.
Приятел публикува:
04 Юли 2023 | 15:23
Спрете се бе хора не ва ли е срам пишете ли пишете лъжа след лъжа, дори не влизате в полужение с хорската мъка. Поставете се на мястото на майката...
Gan40 публикува:
03 Юли 2023 | 13:02
Алооо...МИСИРКАТА, виж какво си"сътворила" в 9:52 ч.??? Сега пък друго....

Добавете Вашия коментар

TOP