Традициите са живи! Младежката кукерска група на Спас Тодоров събра приятелите си в Черниче на красив празник

20 Август 2023 | 12:11
0 коментара
Общество
Благоевград
Традициите са живи! Младежката кукерска група на Спас Тодоров събра приятелите си в Черниче на красив празник

Младежката кукерска група в село Черниче с ръководител Спас Тодоров и тази година  отбелязаха празника на своята кукерска група. 

Те събраха на обща трапеза цялата си група, приятели, близки и отбелязаха своя традиционен летен празник с много веселба, вкусен курбан и много настроение.

Като ревностен пазител на традициите и кметът на община Симитли Апостол Апостолов сподели празника им, заедно с кмета на село Черниче Георги Стефанов, кметът на село Полето Иван Манчев, кметския наместник на село Сушица Георги Митрев, общински съветници и много други жители и гости на селото.
С благодарност към Младежката кукерска група – за празника и с пожелание за здраве, много радост и добро настроение към всички гости се обърна кметът на село Черниче Георги Стефанов. 

Изненадата на празника беше концерт на младите музиканти от Национална хуманитарна гимназия Благоевград с ръководител Христо Златков, които представиха програма с песни от Пиринския регион.

С аплодисменти се посрещнаха изпълненията на Ивана и Ивона Малчови, носители на първа награда на детски „Пирин фолк“ - Сандански и редица престижни награди от певчески конкурси в страната.

За присъстващи на празника, имаше още една изненада. Всички имаха възможността да се насладят на изпълнението на Павлина Теова, която поздрави празнуващите с няколко песни.

Добавете Вашия коментар

TOP