Това се коментира: 5 COVID критерия за затваряне на училищата

06 Октомври 2020 | 15:48
0 коментара
Общество

Не само процентът (15 на сто, бел.ред.) отсъстващи ученици е критерий за преминаване към дистанционна форма на обучение в училищата.

Здравните власти следят още 4 параметъра - тип на разпространение на случаите, заболяемост в населеното място, седмичен ръст, засегнати групи.

Според данните за тях се взима решение какви противоепдемични мерки да се наложат в школата, съобщиха от Столичната регионална здравна инспекция във връзка с протокола, който се следва при COVID-19 в школата.

Заради опасенията, че няма как да се определи дали даден ученик има оплаквания от грип или COVID-19, от Столичната РЗИ посочват пред "Труд", че диагнозата за коронавирус не се поставя в училище.

Оттам уточняват, че симптомите на двете заболявания са доста сходни, затова общопрактикуващ лекар или друг медицински специалист трябва да установи за какво става дума, като в подкрепа на диагнозата има допълнителни преглед и изследвания.

По протокол при установена зараза директорите на училища трябва да се свържат със служителите на регионалните здравни инспекции по места, където има възможни огнища или възникнали такива.

Добавете Вашия коментар

TOP