Тошко Йорданов: Кирил Петков иска собствен „Гешев"

10 Юни 2022 | 11:04
0 коментара
Политика
Тошко Йорданов: Кирил Петков иска собствен  Гешев

"Кирил Петков иска собствен „Гешев“, за да си го използват за каквото искат. Това е също толкова неморално, колкото това, което направиха ГЕРБ и ДПС". Това заяви по време на брифинг Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.

"Кирил Петков ни каза, че службите са на президента и иска свой разследващ орган по време на коалиционния съвет за промените в КПКОНПИ", коментира още депутатът от ИТН.

Той критикува и изготвените закони от "Продължаваме промяната".

"Предложението на съдържанието на самия закон е некадърно, защото те са слаби юристи. Лена Бориславова минава за юридически капацитет при Петков, но е нямало закон, който да е дала и нашите юристи да не са надраскали като контролно в червено", заяви Йорданов във връзка с реформата за КПКОНПИ.

Йорданов обясни, че депутат от ПП е намекнал, че ИТН са искали свой човек в КПКОНПИ при обсъждането на закона.

Той предложил на управляващата коалиция новият КПКОНПИ да бъде с четирима души начело, които да взимат решения с пълен консенсус.

Ива Митева също коментира закона за комисията.

"Корупцията е епидемия. Въпросът е как да се борим с нея. Въпросът е този закон, който е предложен (б.р. за КПКОНПИ) може ли да се пребори с тази епидемия и отговорът е не, защото на 90% това е преписаният действащ Закон за противодействие на корупцията", заяви тя.

"Това, което са направили (б.р. "Продължаваме промяната"), е, че са отменили частта за противодействието и са оставили в действащия закон по-малката част т.е. отнемането. Извадили са в отделен закон противодействието с всичките грешки, противоречиви текстове, нелогични разпоредби, сбъркани конструкции в действащия закон за противодействие на корупцията.

Добавете Вашия коментар

TOP