Тошко Йорданов: Ако Пламен Николов стане премиер, няма да берем срам в ЕС

31 Юли 2021 | 12:06
0 коментара
Общество

Ако Пламен Николов стане министър-председател и изпълнява служебните си задължения, няма да берем срам в ЕС.

Това каза заместник-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в интервюз а предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.


„С Пламен Николов работим в екип от може би 3 години и половина. След референдума, който направихме, направихме нещо като събеседване с хора, които имат качества и имат желание да дадат каквото могат за промяната на страната. То беше публично. Там се появиха много качествени хора, с които работим от 3 години и половина. Човекът има качества. Той е изключително образован. Ако стане министър-председател, получи доверието на парламента и изпълнява служебните си задължения, няма да берем срам в ЕС. Той е доктор по философия на правото и икономиката. Той е изключителен професионалист и изпълва със съдържание поста, който ще заема. Той е и изключително комуникативен и разбран човек. С него може да се случва диалог, той не слуша само себе си“, посочи Йорданов.

„Той е мениджър на американска фирма, преди това е бил във фирма за продажба на автомобили, бил е и на други бизнес позиции. Той е бил в реалния бизнес и е рискувал и инвестирал собствените си пари или парите на фирма, която му е делегирала доверие, но той е носил отговорност за резултатите.

В сегашния служебен кабинет има хора, които също идват от частния бизнес. Проблем ли е било това? Задаван ли им е въпросът дали ще се оправят с държавата? Откъде трябва да идва човек, който заема държавен пост? Само от държавната администрация ли? Кой политик от последните 30 години се е появил с политически опит? Какво значи това? В политиката трябва да влязат хора с морални качества, които трябва да разбират от материята, в която ги хвърляме. Министър-председателят трябва да обединява всички дейности и координира дейността. Откъде се трупа опит, кой го трупа и как трябва да се получи? Пламен е депутат във втори парламент. Всеки български гражданин по Конституция може да изпълнява тази длъжност стига да има висше образование и хората да го изберат и да му делегират доверие“, заяви Йорданов.


„В България имаме дефицит на морал. Този въпрос за опита задаван ли е на Бойко Борисов? Какъв опит има като пожарникар и бивш сикаджия, като е управлявал 12 години? Този човек беше министър-председател 12 години и никой не му зададе подобен въпрос. Пламен Николов е работил с нас от 3 години и половина и ние сме имали достатъчно време да се убедим в качествата му и експертизата му“, допълни той.

Добавете Вашия коментар

TOP