Топъл африкански въздух приижда към България. Кога ще настане жегата?

18 Юни 2021 | 12:22
0 коментара
Любопитно

Топъл въздух от Африка, който предизвика горещото време в Германия и Великобритания завива на изток и се очаква горещо време и у нас, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев.

"Температурите ще почнат да се покачват още от понеделник, а от сряда ще са твърдо над 30 градуса, но заради черноморски циклон ще продължи да има летни валежи, които може да предизвикват локални наводнения", предупреди той пред bTV.

"По морето ще има 3-4 дни с температури над 30 градуса. Във вторник и сряда в София ни очакват температури в порядъка на 33-34 градуса", каза още климатологът.

Според прогнозите на синоптиците от НИМХ - времето ще остане неустойчиво и тази събота, като дневните температури ще бъдат от 22 на североизток до около 29 в крайните северозападни райони.

В неделя краткотрайни превалявания ще има на много места, но като правило интензитетът им ще бъде по-малък. Дневните температури ще са от 23 до 28 градуса.

В понеделник атмосферата ще се стабилизира. Локални краткотрайни валежи ще има само на изолирани места, а дневните температури ще се повишат и ще бъдат от 27 до около 32 градуса.

От вторник до четвъртък, според предварителните прогнози, ни очаква горещо време, с температури най-често от около 30 до 35 градуса. В западната част на Тракия и Дунавската равнина не са изключени и стойности до 36-37 градуса.

Добавете Вашия коментар

TOP