Топла и лятна ще е първата половина на август

04 Август 2015 | 14:14
0 коментара
Общество
Топла и лятна ще е първата половина на август

Времето през първата половина на август ще бъде стабилно, с високи температури. Това показва средносрочната прогноза, представена в предаването „Витамин" по Дарик.

До 36-37 градуса по Целзий ще достигнат тази седмица температурите в низините на Северна България, на югоизточна Тракия.

Не се очакват рекордни горещини и температури над 40 градуса по Целзий.

Дължината на деня започна да намалява, което оказва влияние върху максималните температури, които се измерват в късния следобед.

На 5 и 6 август в Източна България и в някои райони на планините може да има превалявания,

тъй като от североизток ще нахлуе по-хладен въздух.

По Черноморието

ще духа до умерен североизточен вятър. Ще има временни увеличения на облачността, но без превалявания. Максималните температури ще са около 30 градуса. Температурата на морската вода е 25-28 градуса. Вълнението ще е 2-3 бала.

В планините

ще е топло, в предобедните часове все още предимно слънчево. По-късно облачността ще се увеличи, развивайки се и до купесто-дъждовна. На места краткотрайно ще прегърми и превали. Вятърът по билата ще е умерен от североизток. Дневна температура на 1200 м.н.в. около 26 градуса, на 2000 м. около 18 градуса.

В петък

слънцето ще се завърне по Черноморието. Дневните температури ще се понижат слабо и максималните ще са между 29 и 34 градуса. Хубавото време ще се задържи и през следващата седмица.

Подробна 10-дневна прогноза можете да видите на Sinoptik.bg.

Източник: DarikNews.bg, БТА   

Добавете Вашия коментар

TOP