ТОП съвети, как да изберете първата си кола?

02 Юни 2022 | 07:45
1 коментара
Любопитно
ТОП съвети, как да изберете първата си кола?

ТОП съвети, как да изберете първата си кола?

 

Избирането на автомобил за шофьор с опит може да се окаже голямо приключение, а за млад още повече. Вероятно в момента изпитвате много страхове, но пък и искате да карате неограничено, и свободно. Затова в днешната статия, ще ви помогнем да изберете първия си автомобил.

 

Съобразете се с конските сили

Едно от първите неща, които трябва да направите е да изберете кола, която отговаря на определени конски сили. Като за първа не ви е необходимо да вдигате голяма скорост, а да карате безопасно и все пак да може да изпреварите спокойно. Затова ви препоръчваме да се насочите към автомобили между 80 и 150 конски сили.

 

Имайте предвид, че и данъкът ви ще бъде по-голям, заради това, че сте млад шофьор, затова се опитайте да не избирате кола, която да е с много конски сили, защото това ще оскъпи допълнително.

 

 

Масивна и тежка първа кола

Ето това е грешка, която правят много шофьори. Вземането на тежка, неманеврена и масивна кола може да ви докара множество неприятности. Не може да намерите правилното място за паркиране, а дори и да сте намерили, не успявате да направите маневрата.

 

Тежкият автомобил е труден за управление, затова ви препоръчваме да се насочите към по-малките, които се паркират лесно, леки са и бързо ще свикнете с тях. Не случайно много от учебните коли са малки, леки и маневрени.

 

Бюджет за автомобил и зареждане

Едно от първите неща, които трябва да решите е, каква цена искате и трябва да дадете за новия ви автомобил. Тук бихме ви посъветвали да не давате много пари, а да се насочите към кола от 2 до 5 хиляди лева. Имайте предвид, че колата на младите шофьори обикновено е леко ударена някъде, може да зажулите бронята, докато паркирате, затова се насочете към по-бюджетни варианти.

 

Относно горивото, което ще изберете ви съветваме да прецените сами. Истината е, че последната година горивата имат пикови цени, които може да повлияят на вашите решения. Дизеловите двигатели се карат много по-лесно, но пък колите имат много повече части, за които да се притеснявате. Относно газта, трябва да е настроена добре, а ако изберете само бензин, трябва да сте готови да плащате по-голяма сума за гориво.

 

Механична или автоматична скоростна кутия

Ръчната скоростна кутия, освен че е много по-евтина е и доста по-лесна за поддръжка. Съветваме ви да прецените, кое от двете возила ви устройва най-много, но имайте предвид, че ако сте карали с ръчна скоростна кутия е добре да вземете кола с такива скорости. Така ще затвърдите знанията си, а когато се наложи, винаги може да карате и автоматик, както дори да смените колата.

 

 

Каквато и кола да изберете, бъдете сигурни, че няма как да е перфектна, освен ако не я закупите нова. Съветваме ви да вземете предвид всички фактори и да обмислите добре решението. Ако все пак откривате различни повреди в автомобила, е добре да изберете качествените авточасти от shopauto.bg, където ще намерите голямо разнообразие и скоро отново ще сте на път.

Добавени коментари

Вуте публикува:
02 Юни 2022 | 08:51
Топ простотии!

Добавете Вашия коментар

TOP