Топ килърът на Васил Божков си живее като цар в Сандански

01 Февруари 2024 | 13:16
3 коментара
Общество
Благоевград
Топ килърът на Васил Божков си живее като цар в Сандански

Веселин Балтов, бившият шеф на охраната на Васил Божков и негов личен килър според прокуратурата, си живее живота в родния Сандански, докато босът му се поти на разпити, съобщава Lupa.bg.

Събрани улики и показания на свидетели сочат, че Божков е поръчал на своя охранител убийствата на предприемача Манол Велев през 2007 г., на бизнесмена от Благоевград Йордан Динов през 2012 г., на Алексей Петров през 2015 г. Очаква се обаче тези обвинения към хазартния бос да отпаднат и бодигардът му да излезе чист от драмата.

 

Освен, че никой не хго закача, Балтов се радва и на завиден стандарт на живот. Преди години Божков го направи свой представител в „БДЖ-Трансимпекс”, където охранителят върти десетки милиони.

Освен това при бягството си в Дубай олигархът набързо прехвърли на Балтов десетки свои фирми, на чиито име се водят хотели, казина и други скъпи имоти, спасявайки ги от конфискация.

 

Бившата барета разпуска по заведенията в Сандански, движи се със скъпи лимузини и не му пука за предстоящите дела. От обвиненията срещу Черепа за ръководство на организирана престъпна група за рекет, изнудвания, поръчки за убийства и изнасилвания се разбра, че Балтов е топ личния килър на олигарха.

Освен покушенията, в задълженията на Балтов влизало и да „респектира” хора по нареждане на своя бос. Обичайно това включва побоища, палежи на коли или взривове срещу конкуренти в бизнеса.

 

Като шеф на охраната на Черепа, Балтов отговарял и за събиране на компромати срещу политици, чиновници или магистратите.

Добавени коментари

Емил публикува:
02 Февруари 2024 | 15:12
Чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри секса ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя:---- https://do.my/biox
Pavkata публикува:
01 Февруари 2024 | 20:05
Palna tapotiq
К.р за бриндо публикува:
01 Февруари 2024 | 15:00
Такава тъпотия не бях чел бриндо да ти киндзам в гърлото отрепко долна

Добавете Вашия коментар

TOP