Топ 6 на опасните храни, от които можете да умрете

28 Януари 2016 | 00:22
0 коментара
Любопитно
Топ 6 на опасните храни, от които можете да умрете
Известният в САЩ адвокат Бил Мърли, който в продължение на 20 години е водил стотици дела, свързани с хранителни натравяния, назовава шестте най-опасни продукта, които най-често са карали клиентите му в болницата или моргата, съобщава "Метро". Адвокатът отбелязва, че въз основата на видяното от него и горчивия опит на пострадалите, които често са искали астрономически суми за компенсация на "вредите", съветва хората да внимават какво консумират. 1. Непастрьоризирани млека и сокове
Именно млякото и захаросъдържащите сокове, които не са преминали пастьоризация, са пълни с бактерии, всевъзможни паразити и опасни вируси. От 1998 до 2011 г. в Щатите са отбелязани над 150 чревни инфекции, причинени от непастьоризирано мляко.

2. Сурови кълнове
Този пункт би могъл да отблъсне от Мърли вегетарианците и веганите. Американецът обаче е категоричен - не яжте кълнове! Най-вече - от люцерна и бобови продукти. Суровите кълнове са свързани с десетки бактериални инфекции, избухнали заради салмонелоза и ешерихия коли - които живеят в семената.

3. Лошо изпечено червено месо
Следва продуктът, който е ненавиждан от вегетарианците - месо алангле. Експертът съветва да сме внимателни, когато тъпчем в стомасите си кървав стек.

4. Предварително нарязани и измити плодове от супермаркетите
Отравянето ви практически е гарантирано, заявява Бил. Стига само да опитате нарязаните плодове и зеленчуци. "Бягам от тях като от чума". Адвокатът отбелязва, че измитите продукти са много по-опасни от тези, които на пръв поглед изглеждат "мърляви".

5. Сурови и полусурови яйца
Те са основен източник на салмонелоза. Американците си имат и друг проблем - вегетарианците недоволстват, че здравното министерство е снело забраната за употреба до две яйца дневно.

6. Сурови морски дарове
Още един деликатес е отречен от Бил Мърли. Мидите натрупват в себе си бактерии, тъй като са своеобразен филтър на морската вода. Към опасните продукти спада и морският афродизиак - скаридите. "По-добре живи и здрави, отколкото полови атлети", вметва шеговито адвокатът. 

В същото време японски учени от Университета в Осака обявиха, че отказът от закуска предизвиква образуването на тромби и може да стане причина за инсулт.  

ОЩЕ ЗА ПОЛЗИТЕ ОТ ПРАВИЛНОТО ХРАНЕНЕ ЧЕТЕТЕ НА НАЙ-ДОБРИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Добавете Вашия коментар

TOP