Тони Стораро: За Байрам със съпругата ми раздадохме курбан, всеки трябва да има семейство, да знае за какво живее

26 Септември 2015 | 18:11
1 коментара
Общество
Тони Стораро: За Байрам със съпругата ми раздадохме курбан, всеки трябва да има семейство, да знае за какво живее

Тони Стораро е артистичното име на Тунчер Фикрет Али, роден в Шумен. Водещ артист-изпълнител в музикална компания “Диапазон Рекърдс”. От 2000 г. Тони Стораро се утвърди като едно от най-актуалните и хитови имена в новата българска попфолк музика. Уникалността си Тони Стораро развива благодарение на топлия си, плътен, дълбок и приятен за слушане глас с изключително богата орнаментика, поради което фенове и специалисти го нарекоха “Човекът-глас”, пише delo.bg. Навръх празника Байрам попфолк бардът Тони Стораро сподели отношението му към бежанците, дуетите му през 2015 г. и неговата гордост – синовете му Фики и Емо.

Как отбелязвате Байрама?

– Днес заколихме четири коча, колкото членове е нашето семейство. По традиция трябва да се раздадат на социално-слабите, които нямат възможност да си купят месо. В случая, със съпругата ми решихме да го раздадем на бежанците в България. Ходихме в центъра на „Овча купел“, хората бяха много доволни и благодарни.

Каква е позицията Ви за мигрантската вълна, нахлуваща в България?

– Мигрантите са хора, които са в безизходица, в техните държави има война. Трябва да се помогне на тези хора, доколкото е възможно, защото човек в нужда се познава. Тези, които помагат на другите хора, ще бъдат възнаградени от Господ, аз съм вярващ човек. Има една поговорка, че всяко стадо има своята мърша. Естествено сред бежанците ще има хора, които ще правят пакости, бели. Това се случва и при нас, така че е нещо нормално. Не виждам заплаха от тяхна страна към българския народ.

Името Ви отново влезе в медиите, този път Ви замесиха в екшън в дискотека. Обръщате ли внимание на писанията?

– По принцип гледам да не обръщам внимание, но е неприятно да се говори по този начин за мен, защото съм баща, имам двама големи синове. Неприятно е за мен и семейството ми. Не съм станал известен заради скандалите.

През тази година направихте дуетни песни с Алисия, Емилия, Роксана. Защо заложихте на дуетите през 2015 година?

– Песента с Емилия трябваше да бъде моя самостоятелна, но композиторът каза, че липсва женски глас. Поканих Емилия за фийчъринг, но то стана дует. На Роксана пък бях обещал да направим дует още преди 2 години. Всъщност аз съм човек, който е за хубавите песни, няма значение дали самостоятелни или в дует.

Около дуета с Алисия се получи скандал с Джина Стоева..

– Да, получи се недоразумение, избухна скандал, все едно сме най-големите врагове. С Джина и Алисия сме 15 години заедно, така че заради песен толкова голям скандал…

Говорите ли си с Джина Стоева?

– Да, аз й се обадих, няма проблем. Животът продължава, тя прибърза с изказването си, но ние не сме за един ден, за един проект. Ако не днес, то утре можеше да го направим. Желая на всички успех, да са живи и здрави. Повече няма да обещавам на никого, няма да бъда толкова добър, колкото бях. Самата доброта явно вече се разбира погрешно. Не трябваше така да се случват нещата, ние сме приятели толкова години и затова съжалявам.

поменахте приятелството, което е и водещ мотив в някои от последните Ви песни. Има ли специален повод за това?

– Не, по принцип любовта, приятелството, разделите и купоните са темите, за които пеем в България. Всичко се върти около това. Приятелството е много важно в живота.

 Свикнахте ли с популярността на Фики?

– Фики взе своя път в ръцете си, няма нужда от моето рамо. С каквото успях, помогнах в началото. Той вече започна да гради самостоятелна кариера, изгражда собствен стил. Радвам се, че не имитира мен. Пожелавам му да бъде жив и здрав, да остане дълги години на сцената като мен.

И той обаче се сблъска с много скандали. В последните дни го нападнаха заради концерта му в град Левски навръх Независимостта. Как приемате нападките срещу него?

– Фики е свикнал с моите проблеми от малък. Израснал е по мои участия, от малък знае кое е вярно и кое не, на кое не трябва да обръща внимание. Нормално приема всичко, което се говори и пише. Има и хора, които те обичат или не те обичат.

Какво го посъветвахте за отношенията му с Галин?

– Не виждам нищо лошо две млади момчета да бъдат популярни в България. Няма какво да делят, в крайна сметка.

Делят една публика все пак.

– Да, но дори пет изпълнители като Фики или Галин да има, пак ще има хляб за всеки. Това е може би вражда между техните фенове, които ги настройват…

Всичко тръгна от интервюто на Фики, в което заяви, че Галин не може да пее. Може ли да пее Галин?

– Преди всичко съм музикант и обичам хората, които са културни и възпитани. Не съм аз човекът, който може да каже дали Галин може да пее. Фики го е казал, защото е чул нещо за себе си в интервю на Галин. От там се получи детската история. В крайна сметка всички музиканти виждат кой пее и кой не. Няма нужда да настройваме феновете. Нека да сме единни, да си помагаме. През цялата си кариера съм имал много колеги мъже като Орхан Мурад, Сашо Роман, Константин, Борис Дали, Илиян, както и Азис, които сме си казвали само хубави неща. Винаги сме били конкуренция, но като става въпрос за приятелство, винаги има усмивки, уважение. Не мога да разбера какво се случва с Галин и Фики. Отдавам го на това, че са още деца. До две години ще се разбере кой пее по-добре. Виждали сме много певци, които стоят за малко на сцената и после изчезват. Пожелавам успех и на двамата.

Със сигурност всички медии следят живота на Фики. Какво се случва с неговия брат?

– Аз се страхувам вече от медиите, защото от малък Фики се сблъска с тях. Малкият също е много музикален, иска да запише музикално училище. Съветвам го да гледа Фики, да се учи от него и да знае какво го чака. Трябва да види трудния път. То не е само пеене, има недоспиване, не виждаш семейството си по цели дни…

Дойде ли време Фики да се задоми?

– Това е лично негова работа.

Последната информацията, която излезе, е че ще се жени за своя братовчедка?

– Да, имаше нещо такова, но е още малък. Ще има много кандидат-снахи, но той си знае. Пожелавам му да се задоми, защото ергенлъка е до време. Всеки трябва да има семейство, да знае за какво живее.

Добавени коментари

Курбан публикува:
27 Септември 2015 | 00:30
Защо да жертваме всяко живо същество за наше благополучие?Това не го разбирам

Добавете Вашия коментар

TOP