Томислав Дончев: След изборите Борисов замисля не фасадни, а смели промени в ГЕРБ

12 Април 2021 | 16:34
0 коментара
Политика

"Промени са необходими и то не фасадни промени, а смели промени. Защото може би част от нещата, които сме правили, не са били направени по най-добрия начин. И промени ще има, и персонални, структурни и по начина, по който общуваме с хората".

Това заяви днес на брифинг в централата на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, в отговор на въпроса "верни ли са слуховете, че ще бъдат свалени от постовете заместник-председателите Йорданка Фандъкова и Димитър Николов и ако това е така, защо".

"Системите трябва да се реформират перманентно, непрекъснато, за да бъдем по-близо до очакванията на хората. В следващите месеци това ще бъде от основните теми, за да бъдем достойни за доверието на хората, дори повече хора от тези, които ни дават подкрепа сега", обясни Дончев с намръщен вид.

Дончев, който в момента е един от най-приближените на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, елегатно даде да се разбере, че началникът му е недоволен от резултатите на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов в отминалата предизборна кампания.

За първи път откакто се появи на политическата сцена, ГЕРБ загуби влиянието си в два от трите столични район, и то от ДБ. Заради това на Фандъкова трябвало да се повери само управлението на София, което е достатъчно сериозен ангажимент, смятат в ГЕРБ.

Не е ясно обаче защо премиерът е недоволен от Димитър Николов, след като ГЕРБ остана категорично първа политическа сила в Бургас въпреки че системата по преразпределяне на гласовете остави партията му само с 4-ма депутати. ГЕРБ инкасира 10% по-малко от резултата през 2017 година, но водачът на листата Любен Дилов-син бе посочен именно от Бойко Борисов. Местните гербери са доволни от представянето му и не смятат, че резултатът е нисък, пише Флагман.бг.

Засега не е ясна съдбата на новизлюпения депутат и бивш кмет на Пловдив Иван Тотев. Той трябва да обяснява защо ГЕРБ успя да се пребори едва за три мандата под тепетата на последния вот, което никога не се е случвало досега. Като градски лидер на партията именно Тотев отговаряше за представянето на изборите, припомня "24 часа".

От Изпълнинелната комисия сигурно ще бъде извадена Менда Стоянова, която дори не беше в кандидат-депутските листи на управляващата партия. недоволството от нея визира цялата й работа като шеф на бъджетната комисия в апралемна, белязана с много скандали, които нанесоха имиджови щети на ГЕРБ.

Управляващата партия ГЕРБ ще си избере ново ръководство на 11 май. За тогава е насрочено националното им събрание. Очаква се да бъдат сменени зам.-председателите, както и да бъдат избрани нови членове на Изпълнителната и Контролната комисии.

Борисов е категоричен, че трябва да обнови лицата на партията си.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP