Томислав Дончев: Готвят ни втори "Костинброд" на балотажа в София!

31 Октомври 2019 | 07:50
5 коментара
Политика

Имаме данни за по-сериозни предстоящи опити за компрометиране на изборния процес на втори тур в аванс. Имаме данни, че ще има опити той да бъде представен като подменен, корумпиран, купен, особено в София.

Това каза на пресконференция Томислав Дончев - член на предизборния щаб на ГЕРБ, цитиран от БТА. На въпрос кой ще направи такива опити той отговори, че това скоро ще стане ясно и напомни за т.нар. Констинбродска афера.


От партията отчетоха резултатите от първия тур на местния вот като увеличаване на влиянието на ГЕРБ в национален мащаб. Формацията има мнозинство и печели изборите за общински съветници в 163 от общо 265 общини в страната, аргументира с цифри доброто представяне административният секретар Цветомир Паунов. ГЕРБ, по думите му, увеличава броя на общинските си съветници с 80 спрямо 2015 г. и в момента има 1807.


Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова подчерта, че партията е увеличила броя на общинските си съветници в т.нар. смесени райони. Това, коментира тя, означава, че ГЕРБ обединява българските граждани, независимо от етническия и религиозния им произход. От предизборния щаб отчетоха също, че гласовете си за кандидатите на формацията са дали голяма част от младите хора и тези със средно и висше образование.


Томислав Дончев отбеляза, че сме свидетели на особен политически феномен, който той нарече "политически джендъризъм или полова неопределеност". Това означава склонност да криеш кандидата си зад широкоформатна коалиция, зад инициативен комитет, обясни той. Така, по думите му, се откривала "удивителна възможност", ако кандидатът спечели, да кажеш, че и ти печелиш, но ако той загуби, не е ясно кой губи. Не било ясно и кой носи политическа отговорност за загубата или за това, което ще решава претендентът, ако бъде избран.


Да се опиташ да превърнеш местния вот в парламентарен и в същото време комплексният анализ да показва, че си трета политическа сила, е огромен гаф, коментира Дончев. Според него местният вот може би е тест за политики и тези на ГЕРБ за икономическо развитие, образование, инфраструктура са срещнали мощна подкрепа.


Засега все още не е ясно дали ще има дебат Фандъкова-Манолова, какъвто от ГЕРБ предложиха в понеделник.Епицентър

Добавени коментари

Д-р Ох Боли: публикува:
31 Октомври 2019 | 11:17
Как сте другари гербаджии? Боли ли ви като ви вадят зъбките? Боли ли ви?
ИЛИ- публикува:
31 Октомври 2019 | 11:06
-КРАДЕЦЪТ ВИКА:"ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!"
Димитър публикува:
31 Октомври 2019 | 11:04
Точно така! ТОВА Е ЗАСТРАХОВКА! В случай,че загубите изборите да имате оправдание-"Ето на,ние предупредихме!". Присъщо на айдуците.
Георги публикува:
31 Октомври 2019 | 10:57
А когато вие правехте шашми /и продължавате/ - никой нищо не можеше да ви каже.Сега с тези си думи се застраховате,че ако загубите да имате оправдания да бламирате избора.АНТИКОМУНИСТ СЪМ!Затова не харесвам ни БСП,ни ГЕРБ.Но съм за промяна и ако Манолова не върви в пътя и тя ще бъде сменена!Най-добре е да има регламент-по два мандата и после друг,но от друга партия.Иначе се самозабравят.
Иван публикува:
31 Октомври 2019 | 10:04
Гузен не гонен бяга. Айдуци мръсни!

Добавете Вашия коментар

TOP