Тол таксите се увеличават с 50% от юли, ето как това ще удари домакинствата

21 Юни 2023 | 08:17
1 коментара
Бизнес
България
Тол таксите се увеличават с 50 от юли, ето как това ще удари домакинствата

Какво ще е отражението след вдигането на тол таксите върху международните превози и пазара у нас? Услугата поскъпва с 50% от 1 юли, информира NOVA NEWS.

Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи попита дали с нещо се е подобрила услуга, която се предлага, че да се увеличат тол таксите.

"Инфраструктурата по-добра ли, та да бъде необходимо повишаване на тол таксите с 50 до 100%? Това е недобра политика, която ще доведе до увеличаване на транспортната услуга. Тя ще отбележи ръст с предвиденото увеличение на тол таксите, очакваме следващите няколко дни да срещнем разбиране от страна на държавата, имаме редица предложения. Те могат да смекчат удара върху транспортния бизнес и потребителите", заяви той. 

По думите му транспортният бранш не получава услугата, за която е предвиден ръст на тол таксите.

"Около 5-6 стотинки ще се отрази на цената на хляба ръстът на тол таксите - за да стигне зърното до масата на потребителя. Заради протестите около "Петрохан" маршрутът ще се увеличи със 100 км и около 2 часа респективно. В същото време ни казват да плащаме два пъти по-високи тол такси, не сме готови предвид състоянието на пътната мрежа. Браншът е настроен за протести", посочи Арабаджиев.

Добавени коментари

Вече сме калени. публикува:
21 Юни 2023 | 18:54
Вдигнаха тока,вдигат тол-таксите,ама сега ще вдигнат и пенсиите! Ипак сме на 0.Само се лъжем.

Добавете Вашия коментар

TOP