ТИР с 20 тона захар се е самозапалил на ГП Е-79 край Кресна

04 Октомври 2016 | 08:37
0 коментара
Общество
ТИР с 20 тона захар се е самозапалил на ГП Е-79 край Кресна

ТИР с 20 тона захар се е самозапалил на главен път Е-79 малко след Кресна на разширението в посока дефилето, съобщава Struma.bg

Пътният инцидент е станал малко преди 6.00 ч. тази сутрин на изхода на Кресна, на входа на едноименното дефиле. На прав участък ТИР-ът се отбива рязко наляво, минава през насрещната лента, къса мантинелата и се преобръща по 10-метровия скат. Шофьорът, който е от Петрич за щастие е успял да излезе през предното стъкло, а екип на пожарната от гр. Сандански е дошъл на местопроизшествието и е започнал да гаси горящия ТИР. За съжаление, обаче напълно са изгорели както товарният отсек, така и влекачът. Превозваната над 20 т захар в чували се е стопила от огъня. В същото време е подаден сигнал на тел. 112 и за сухи треви и храсти между селата Сливница и Горна Крушица.

Екипи на РСПБЗН-Благоевград са на мястото на инцидентите, за да потушават пожарите

Освен инцидента в Кресненското дефиле трафикът по пътищата в областта е спокоен.

Движението по АМ„Струма“, Главен път Е-79 и второкласен път 19 Симитли – Гоце Делчев се осъществява нормално към този час на деня. Ремонтни дейности се извършват по част от второкласната и третокласната пътна мрежа в областта. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съгласно поставените пътни знаци на второкласен път 19 Симитли - Градево - Разлог - Банско от км 0 до км 36+570 в участъка между Симитли и Банско, тъй като там се освежава пътната маркировка и движението се извършва в дясната или лявата лента за движение.

Ремонтни дейности има и в участъка между Симитли и отклонението за село Стара Кресна, от км 384+190 до км 384+300 в местността „Османска чешма“. Там се извършва монтаж на високоякостни мрежи и двете пътни ленти са стеснени. Движението на автомобилите се осъществява по обходен маршрут в уширението. Пътното платно на обходния път е с две ленти, по една лента за всяка посока. Трафикът в участъка се регулира от регулировчици.

Двупосочно движение в една пътна лента се извършва на третокласен път 198 Гоце Делчев - Катунци - Петрич при км 38+380 край село Горно Спанчево, тъй като дясното платно за движение е подкопано, заради разрушена подпорна стена с дължина 15 метра. 

Добавете Вашия коментар

TOP