Тийнейджър без книжка наруши карантината и уби брат си в катастрофа

29 Април 2020 | 13:00
0 коментара
Криминално

Неправоспособен 18-годишен водач е причинил пътен инцидент, в който е загинал пътувалия с него 16-годишен негов брат, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 29.04.2020 г. около 02,10 ч на път София-Варна– до кръстовището за с. Презвитер Козма, младеж от с. Беломорци, загубил управлението над автомобила си „Форд Фокус“ с търговищка регистрация при ляв завой поради несъобразена скорост.

Колата излязла вдясно извън пътното платно се е блъснал в крайпътен скат. При инцидента е загинал 16-годишният му брат, който се возел на задната седалка на автомобила. Пристигналите на място полицаи установили с дрегер наличието на 0,22 промила алкохол в кръвта му. Наркотестът бил отрицателен.

При извършената проверка е установено, че 18-годишният водач – Орлин С., е нарушил задължителната 14-дневна карантина, и е напуснал дома си в с. Беломорци.

18-годишният Орлин С. ще бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Търговище за извършени две престъпления. Това ще се случи след изтичане на срока на задължителната му карантина. 18-годишният младеж ще отговаря за причиняване смъртта на 16-годишния си брат при управление на МПС без необходимата правоспособност и за нарушаване на задължителната 14-дневна изолация след завръщането му от рискова страна по време на пандемията от коронавирус.

Добавете Вашия коментар

TOP