Терасата на хотел "Ален мак" в Благоевград отива в историята

09 Юни 2022 | 12:25
0 коментара
Бизнес
Терасата на хотел Ален мак в Благоевград отива в историята


Терасата на някогашната кафе-сладкарница към хотел „Ален мак“ в Благоевград ще бъде премахната, тъй като е опасна и може да стане инцидент. Решението е на Община Благоевград, а сигналът за нея е на граждани от фейсбук групата „ЗаБлагоевград“.

„Поискахме от Община Благоевград информация по Закона за достъп до обществената информация относно опасната тераса, която се намира между сградата на хотел „Ален мак“ и градската градина. Получихме светкавичен отговор, който разкри изключително важна информация – ако се тълкува правилно, терасата никога не е била законна и не е заплащан наем за ползването на площта под нея, която е общинска“, пишат авторите на сигнала.

„Община Благоевград пое ангажимент да премахне опасната тераса и прилежащите й елементи, за да може пространството да бъде свободно за преминаване, а защо не и за неговото облагородяване и включване към парковата композиция. Ще следим темата и ще ви информираме своевременно за развитието й. Благодарим на общината за бързала реакция и демонстрираната отговорност“, допълват от групата „ЗаБлагоевград“.

Терасата на някогашната кафе-сладкарница отдавна крие опасности. Обектът се руши и навесите може всеки момент да рухнат и да наранят минувачите. Опасен е обаче и самият хотел „Ален мак“, който е частна собственост.

В рамките на правомощията й Общината също би могла да предприеме мерки за обезопасяване, запечатване, а защо не и събаряне на опасната сграда.

Добавете Вашия коментар

TOP