Температурите тръгват надолу от утре

22 Октомври 2021 | 17:20
0 коментара
Любопитно
Температурите тръгват надолу от утре

През тази нощ облачността от запад ще се увеличава, но над повечето райони все още ще бъде средна и висока.

Ще се появи вятър от запад-северозапад, който в Дунавската равнина сутринта ще бъде до умерен. Минималните температури ще са от 7 до 14 градуса.

Утре, събота, облачността ще става по-ниска и ще се вплътнява и привечер от запад ще започнат превалявания от дъжд.

Утре все още ще бъде топло за края на октомври, с максимални температури от 18 до 22 градуса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина — временно силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух.

През нощта срещу неделя дъжд ще завали в западните и централни райони, а до сутринта в неделя и над източните, но от запад валежите бързо ще спират и до обяд в неделя ще спрат навсякъде, последно — по Черноморието и в крайните южни райони.

Минималните температури в неделя ще са от 5 до 10 градуса.

През деня облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява до незначителна, а вятърът постепенно ще стихва в по-голямата част от страната, освен на югоизток, където ще бъде слаб до умерен, от северна посока. Дневните температури ще са от 9 до 14 градуса.

В понеделник сутрин температурите ще бъдат от около минус 1 до плюс 4-5 градуса и на много места ще се образуват слани, ще има и места с мъгли и ниски облаци. В Дунавската равнина ще духа слаб източен вятър.

През деня ще бъде слънчево, с повече облаци над крайните югозападни райони. Дневните температури ще останат от 8 до 14 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето във вторник и сряда. Минималните температури ще са най-често от около 1 до 5 градуса, а дневните от 9 до 14. В утринните часове в ниските места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгли.

Към четвъртък ще започне бавно повишение на температурите, но сутрин ще има и повече мъста с мъгли и ниски облаци.

Добавете Вашия коментар

TOP