Температурите скачат до 18 градуса през уикенда, зимата обаче се завръща в понеделник

16 Февруари 2023 | 12:25
0 коментара
Общество
Температурите скачат до 18 градуса през уикенда, зимата обаче се завръща в понеделник

Петъчното утро отново ще започне с кратки мъгли в низините и котловините и слънчево време в останалата част от страната. Още преди обяд видимостта навсякъде ще се подобри и през деня ще се радваме на доста слънце и кратки заоблачавания от северозапад на югоизток.

 

Вятърът обаче ще се усили особено в Дунавската равнина и Западна Тракия, където скоростта му може да достига 80 километра в час. Повишението на температурите ще продължи. Минималните вече ще са около и дори над нулата, а максималните ще достигат пролетните 12, 17 градуса. 

 

Все по-топло става и в планините. Утрешният ден ще премине с много слънчеви часове и незначителни заоблачавания главно около обяд. И тук обаче очакваме усилване на вятъра, особено в по-високите части на Стара планина и Рила. Максималните температури в зимните ни курорти вече ще са доста над нулата, но снежната покривка по ски пистите все още е около метър. 

 

Над почти цяла Европа се пренася топъл въздух от Атлантика и температурите са по-високи от обичайните за февруари. След сутрешните мъгли, на Апенините и Балканите ще е предимно слънчево. Сутрин показанията на термометрите ще са около нулата, а следобед - до 15 градуса. 

 

През почивните дни валежи у нас не се очакват. Облачността ще е разкъсана, намаляваща на моменти и до слънчево, но ще остане ветровито, особено в Дунавската равнина. Температурите на места ще достигат 17-18 градуса.

 

В понеделник през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще е облачно с валежи от дъжд, които привечер в Западна и Северна България ще преминават в сняг.

 

Във вторник до обяд все още ще превалява слабо, но от север облаците ще започнат да намаляват. Температурите отново ще придобият зимни стойности. От сряда ще има повече слънчеви часове.

Добавете Вашия коментар

TOP