Тема с продължение! Засилено полицейско присъствие в Склаве!

22 Декември 2017 | 17:59
0 коментара
Общество

Засилено е полицейското присъствие в най-голямото санданско село Склаве веднага след срещата на местните жители с полицейския началник Борис Щурков, на която се оплакаха от ромски терор.

Пет патрулни коли са охранявали селото след събранието до вчера сутринта, съобщи самотно живеещата Петрана Николова. Вчера микробус с надпис „Областна дирекция на МВР – Благоевград“ е пристигнал в селото малко след обяд, като е посетил и ромската махала. До арести и инциденти не се е стигнало.

След 16.00 ч. местните жители отново са се събрали в залата на кметството, за да коментират проблемите с ромските кражби, своеволия и предприетите мерки на служителите на полицията. 24 часа след общоселското събрание нито един ром не е бил забелязан в централната част на селото.

„Няма да спрем дотук, ще продължим да искаме справедливост и спиране на кражбитe и заплахите срещу децата и внуците ни“ каза Петрана Николова.

„Повече от година и половина ги търпим да вилнеят по домовете и нивите ни. Здрави и яки момчета са, вместо да крадат, да започнат да работят. Обикалят денем и нощем по градините и плячкосват, все едно че те са отгледали зеленчуците ни“, споделя съседката й Мария Русева.

Тя разказва, че в селото има голям парк, където ромите се събирали на групи нощно време и никой не смее да припари там. „Вместо да се разхождаме по парка, ние се страхуваме да излезем след свечеряване, че може да бъдем нападнати от ромите, които са с вечно присъствие там“, обясни още Мария.

Тя допълни, че преди дни е станала свидетел как патрулната кола на полицията е била в центъра на селото, а пред нея са преминали две каруци с немаркирани дърва.

„Полицаите не ги спряха да проверят дали дървата са крадени, или законни. Но за сметка на това спираха всеки един автомобил на платното. То и работата на служителите на МВР не е лесна, но пред очите ти да минават две-три каруци с дърва и да не ги провериш – е това не го разбирам“, гневи се пенсионираната медицинска сестра Мария Русева.

За днес, петък, около 15.00 ч. е насрочено поредното, трето поред събрание в селото преди големия празник Бъдни вечер.

в. "Струма"

Добавете Вашия коментар

TOP