Тежко е състоянието на полицая, който пострада при инцидента с мигрантите! Главният секретар на МВР подава оставка

23 Ноември 2022 | 08:08
0 коментара
Криминално
Тежко е състоянието на полицая, който пострада при инцидента с мигрантите! Главният секретар на МВР подава оставка

Много тежко е състоянието на полицая, който пострада вчера при инцидента с мигранти недалеч от село Казичене.

Полицаят е настанен в реанимацията на болница "Света Анна".

Той е в медикаментозна кома и на апаратна вентилация. В болницата са настанени за лечение и трима нелегални мигранти, които също пострадаха при инцидента. Шофьорът на буса с мигранти, който се заби в полицейски патрул край София вчера никога не е притежавал шофьорска книжка. Това съобщи пред БНТ говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

"Никога не му е издавано свидетелство за управление от българските власти, той не се води на отчет като водач на МПС. Това е по справката, която имаме от властите", каза тя.

Мъжът е с богато криминално минало, и е осъждан за различни престъпления - кражби, хулиганство, измами. Последните му кражби са в условията на рецидив. Търпял е наказания за престъпленията си, уточни Петрова.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка. Решението си обяви на брифинг пред медиите, след като тази сутрин полицейски служители пострадаха при нов сблъсък с мигранти, предаде репортер на БГНЕС.

Днес, аз и главен комисар Станев ( заместник-главният секретар на МВР - бел. ред.) подаваме оставки, информира комисар Тодоров.

 

Главният секретар на МВР отбеляза, че законодателството, което съществува към момента е изключително либерално. Законодателството поощрява този вид бизнес - каналджийството, заяви още той и настоя за законодателно решение, което да защитава полицейските служите, спиращи с телата си нелегалните мигранти.

"Това е поредният случай", каза още той.

Комисар Тодоров съобщи, че за периода 2021 - 2022 година около 4000 са досъдебните производства, свързани с трафика на хора, половината от тях са приключили с осъдителни присъди, но ефективните са само 158.

Тодоров подчерта, че от една страна, когато депутатите разглеждат тази тема в утрешното си заседание, трябва да направят законодателни промени, които да защитават полицаите, а от друга страна, когато прокуратурата разглежда такъв тип дела да е внимателна, че осъждайки тези хора на глоби и основни присъди, те отново се връщат и се изправят срещу полицията. "Назрял е моментът законодателната власт да си каже думата", подчерта той.

/БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP