Тежки трапези и шумни наздравици в Симитлийско

19 Август 2017 | 14:53
0 коментара
Общество

Кукерите и техните приятели от симитлийския квартал „Дрънкалица” се събраха в ресторант „ИВАС” на кукерски празник с много веселие и настроение. Близки и приятели на бабугерите вдигнаха наздравици за все по-големи успехи на групата.

Над 150 човека изпълниха ресторанта и се веселиха до късните часове на нощта, преди подготовката за 1 януари 2018 година. Големите пазители на традицията за кукерството всяка година се опитват да „зарибят“ все повече младежи и малки деца в запазването на традициите. От най- малки до големи заедно празнуваха. Оркестър „Идоли” веселеше празнуващите, които не спираха да вият дълги, кръшни хора около масите в ресторанта. Кметът Апостол Апостолов и председателят на общински съвет Симитли Владимир Христов, които бяха поканени, не пропуснаха да дойдат на празника и да поздравят празнуващите.

Още няколко кукерски групи предстои да направят своите курбани преди края на сезона, за да започнат всички да подготвят с нови сили 1-ви януари. Днес по обед празнува групата на „Каруцата“ от село Черниче,а тази вечер празнуват кукерските групи на Горната махала в село Брежани, Дългата махала в Симитли и тази на Драката в село Крупник.

В неделя, 20-ти август, вечерта в Черниче празнува и групата на Талайката, които в двора на училището в селото ще направят голям празник с много изпълнители – великата Валя Балканска с част от 100-те каба гайди, Радостина Паньова, Кондьо и Софи Маринова ще веселят всички гости и приятели на кукерството в Черниче.

Добавете Вашия коментар

TOP