Тежка веселба в Полето и свежи пари за здраве и спорт за младите за празника на селото

11 Май 2015 | 18:28
0 коментара
Общество
Тежка веселба в Полето и свежи пари за здраве и спорт за младите  за празника на селото

Свещеник благослови стартът на работата по ремонт на читалището и изграждането на фитнес на открито, инвестиция за близо 600 000 лева, за „Честит празник, село”

Едно от най-младите села в симитлийска община – село Полето празнува в деня на църковния празник на Светите Братя първоучители Кирил и Методий. 11-ти май е и храмов празник на църквата в центъра на селото

 

Празникът бе посрещнат в първите минути на 11-ти май, когато празнична заря обагри и освети небето над Полето. Дълго след полунощ продължи веселбата на площада в селото, където бе сцената и дансинга на пъстрата музикална програма. За доброто настроение и празничния ритъм в сърцата на местните и гостите в Полето се децата от детска градина в село Полето, ансамбъл „Веселие” и мажоретният състав на Калина и Любомир Марянски. Снежина Андреева и Иван Дяков вдигнаха празнуващите на хорото. А Кристияна и Анелия вдигнаха допълнително градуса на настроението с най-големите си хитове.

Утрото на празничния 11-ти май в Полето събра много миряни за празничната света литургия в църквата „Св. Св. Кирил и Методий”. 6 казана курбан хапнаха жители и гости на селото, които се събраха на голяма празнична трапеза по обяд.

Преди обедната веселба в Полето, свещеник благослови начинанието, а общинският кмет Апостол Апостолов и кметът на селото Иван Манчев направиха ритуална първа копка за фитнес на открито с уреди за спорт и атракциони, който ще се изгради непосредствено до футболното игрище в центъра на селото. От днес официално започва работа и по ремонтът на сградата на читалището в Полето. Общата инвестиция за „Честит празник, село” надхвърля половин милион.

Добавете Вашия коментар

TOP