Tежка катастрофа между два товарни автомобила заля АМ „Струма“ този път с мляко

28 Септември 2017 | 20:15
0 коментара
Криминално

След като ТИР изсипа вчера близо 200 каси бира на входа на Благоевград, днес тежка катастрофа между два товарни автомобила заля АМ „Струма“ този път с мляко.

Малко след 17 часа при 75-и км на АМ „Струма“ в посока Дупница и София гондола „Скания“ се врязва в спрял в аварийната лента камион „Мерцедес“, който превозва млечни продукти. ТИР-ът успява да спре едва след 50 м като влекачът му се е засукал в обратна на движението посока. Пострадали са леко и двамата водачи. На мястото пристигна линейка от Дупница, която оказа помощ на водача на „Скания“- та с пернишка регистрация. С охлузни рани по главата е и водачът на „Мерцедес“-а, който е с кюстендилска регистрация. Движението по магистралата се осъществява само в изпреварващата лента, като трафикът се регулира от служителите на АПИ. На място пристигнаха и две патрулки.

Припомняме, че вчера малко преди 8 часа ТИР "ДАФ", който пътува от Благоевград в посока Дупница, след минаване през кръговото кръстовище при село Бараково, навлиза в автомагистрала "Струма". На десния завой поради несъобразена скорост и неукрепен товар, брезентът се къса и на пътното платно падат около 150 – 200 каси с Пиринско пиво.

Товарният автомобил с благоевградска регистрация не се е преобърнал, за щастие нямаше и пострадали. От мантинела до мантинела, от аварийната до ускорителната лента, бе осеяно с изпочупени каси и бирени бутилки от най-продаваното пиво в България-Пиринско.

Добавете Вашия коментар

TOP