Тече трескава подготовка за второто издание на фестивала на мъжките певчески групи „С хляб, вино и песен“

23 Август 2022 | 16:44
0 коментара
Култура
Тече трескава подготовка за второто издание на фестивала на мъжките певчески групи  С хляб, вино и песен

За втора поредна година в град Симитли ще се проведе фестивал на мъжките певчески групи „С хляб, вино и песен“. Към момента тече трескава подготовка на събитието, което още с първото си издание предизвика огромен интерес и даде силна заявка да се превърне в традиционно мероприятие за Община Симитли.

 

Във връзка с второто издание на фестивала по – рано днес бе проведена среща с участието на кмета на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, Любомир Марянски, ръководител на ансамбъл „Веселие“, който заедно с Калина Марянска, са основни организатори на фестивала, представители на читалищните настоятелства, кметове на кметства и други.

 

В хода на разговорите стана ясно, че към момента желанието си да участват са заявили над 25 групи от цялата страна. Заявки за участие ще се приемат до 29-ти август на телефон: 0899 885 133, както и на е-майл: [email protected].

 

Второто издание на фестивала „С хляб, вино и песен“ ще се проведе на 6-ти септември, като на малко по – късен етап, спрямо заявките за участие, ще бъде уточнен началния час на събитието. Мястото на провеждане е площад „Септември“ в град Симитли, като специални гости ще бъдат Малин Домозетски и Снежина Андреева. Двамата ще повдигнат градуса на настроението и ще приканят всички на голямо хоро, каквото може да видим само в Симитли.

 

Фестивалът няма да има конкурсен характер, но всяка една от групите ще бъде наградена след представянето на участниците, които пред публика ще изпълнят по две песни.

 

Безспорно първото издание на „С хляб, вино и песен“ предизвика голям интерес, както от страна на участниците, така и от страна на публиката. През септември 2021 година на голямата сцена на площад „Септември“ се качиха 20 гостуващи мъжки певчески групи. Участие взеха групи от различни краища на България. На фестивалната сцена си дадоха среща самодейци от с. Жабокрът, с. Микрево, с. Струма, гр. Добринище, с. Драгиново, с. Мезек, с. Марикостиново, с. Годлево, с. Варвара, гр. Банско, с. Лебница, с. Дорково, общ. Струмяни, гр. Разлог, с. Склаве, гр. Нови Искър, с. Катунци и гр. Сандански.

 

Три часа музикални изпълнения, представени с много настроение, усмивки и радост не спираха да се редуват на голямата сцена в града. И докато публиката се наслаждаваше на изпълненията и играеше хора пред сцената, на площада бяха изложени вкусни гозби от местни жители и производители, които всеки един присъстващ имаше възможността да разгледа и опита.

Добавете Вашия коментар

TOP