Театрален маратон стартира с провокация към най-малките в Симитли

17 Ноември 2018 | 15:56
0 коментара
Култура

Разпалване на огъня… искрата наречена театър подадоха на публиката в първото представление в Нощта на театрите в Симитли. Преживяване за най- малките, най- непринудените и мислещи същества беше “Приказка от цветната леха” на Софийския театър ,,А‘‘.

Куклено-театралният спектакъл “Към мечтите – Приказка от цветната леха” от Мирослав Стоилов и Мая Младенова, показаха пред най- малката публика на Симитли, с който беше даден старта на днешния театрален маратон.

Наситен с динамика, зрелищен, интригуващ и романтично-поетичен, спектакълът и неговите чаровни герои провокира своите зрители да вярват в мечтите си и да ги следват без страх.

Усмихнати деца и родители аплодираха представлението, а маратонът в Симитли продължава в 14:00 часа с постановката “Ревизор” на Театрална школа ,,Ер Малък“, а два часа по-късно зрителите ще видят “Не се гаси, туй що не гасне” – драматизация по български автори на Театрална школа към НЧ „Свети Климент Охридски”-Симитли.

“Съботна езда” – авторски спектакъл на Агенция „Фъри” ще бъде представена на сцената в 18,00 часа. Финалът е за спектакъла “Домът на Бернарда Алба” на ДТ,,Проф. Енчо Халачев“ от 21,00 часа.

Добавете Вашия коментар

TOP