Таско Ерменков: Радан Кънев не живее в действителността - и той не знае къде е!

15 Септември 2016 | 04:02
0 коментара
Политика
Таско Ерменков: Радан Кънев не живее в действителността - и той не знае къде е!

Нашият кандидат не само, че ще отиде на балотаж, но нашият кандидат участва с идеята да победим на изборите. Това заяви пред bTV Таско Ерменков от БСП.Относно това дали това, че АБВ няма да подкрепи генерал Радев, ще се отрази на кандидатурата му, Ерменков посочи, че поведението на партия АБВ е несериозно. „Всички бяхме уверени, че ще имаме обща кандидатура, направихме нашите компромиси в името на лявото и в името на България, но от другата страна се взеха съвсем на сериозно и поискаха да бъдат равнопоставени”, коментира той.
 
По думите му ябълката на раздора е заровена в егото на част на ръководството на АБВ. „Водещата партия в лявото това е БСП”, заяви Таско Ерменков.
 
„Областният управител на София Веселин Пенев явно е бил стимулиран, за да подпише продажбата на конюшните. Това, че БСП подава сигнали за нередности, не е насочено към реформаторите. Където видим нередности, ще говорим”, коментира темата за сделката с Царските конюшни в София Таско Ерменков.
 
Относно думите на Радан Кънев, че срещу реформаторите тече коалиционна война от ГЕРБ и БСП, Ерменков посочи: „Радан Кънев не живее в действителността – ту е в опозиция, ту е с кабинета, и той не знае къде е. Какво да го коментирам. Нали има министри в кабинета. От коя страна е…”.
 
„Казусът с „Царските конюшни“ не е от 2005 година, когато Асен Гагаузов е регионален министър. Всичко тръгва от 2004 година, когато Церовски е министър. Тогава Министерски съвет преобразува много имоти. После се сменят много областни управители, но нито един не е подписал сделката. Този го направи и явно е бил стимулиран, за да го направи. Пак ще кажа, че БСП стои на страната на закона и се опитваме да говорим по всякакви болни теми. Какво стана с „Агромах“? И те ли са реформатори. И там ние дадохме сигнала.БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP