Тарифата за бежанците от Истанбул до София удари 1800 евро

09 Септември 2015 | 14:23
0 коментара
Общество
Тарифата за бежанците от Истанбул до София удари 1800 евро

Бежанците пресичат границата ни нелегално по нова тарифа от една седмица, разкриват от ръководството на Гранична полиция пред „Телеграф”. Маршрутът Истанбул – София излизал 1800 евро на човек, а последващият София – Централна Европа – по 2000 евро.

Ако човек се съгласял да пренесе и хероин, цената общо му ставала 2000 евро, твърдят ченгетата. Каналджиите давали гаранция, че лицата ще преминат без проблеми границата, само ако я прекосят с ТИР. Микробусите вече не били толкова предпочитани, тъй като трябвало да се пломбират тук и разправиите били огромни. Затова и бежанците се тъпчели в камиони като ковчега, в който загинаха 71 нелегални имигранти в Австрия, возени от български шофьор.

От столицата ни до Белград пък трафикантите вземали по 1200 евро. Повечето сирийци и афганистанци обаче отказвали, тъй като минаването към Германия било доста трудно и навсякъде по границата им искали още рушвети.

Много актуално в момента според гранични ченгета било и т.нар. „изсипване”. „Къчват се големи групи хора в камион или бус – обикновено около 20-25. Тръгват от София и ги изсипват на сръбската граница.Това удоволствие струва 400 евро на глава. Такава беше и групата, заловена край голямо Бучино, но там плановете им се объркаха”, коментираха разследващите. /БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP