Тапа от автомобили се образува на ГП Е-79 край Дупница

01 Май 2015 | 16:22
0 коментара
Общество
Тапа от автомобили се образува на ГП Е-79 край Дупница

Тапа от автомобили се образува на ГП Е-79 край Дупница

Задръстването продължи около 20 минути, след което временно се разсея. След това трафикът пое по Е-79 хиляди автомобили, движещи се по посока на Дупница, Благоевград и ГКПП Кулата. Те не се движат, а буквално пълзят с около 20 км/ч, защото от две еднопосочни ленти на АМ "Струма" преминава в двупосочен път с една лента. 5 км до началото на град Дупница се вземат средно за повече от 15 минути.

Платното на АМ "Струма" от Дупница в посока София е затворено от 29 април. Заради пропуквания в момента то се ремонтира. Повредите се появиха само 1 година и 9 месеца се пускането на ЛОТ-1

Трафикът от Дупница в посока София, който ще бъде особено натоварен в неделя, се извършва по старото трасе на Е-79, минаващо покрай язовир "Делян", Горна и Долна Диканя. Магистралата се ползва от разклона за Радомир.

Огромни опашки от чакащи автомобили са се извили на граничния пункт Кулата.

Хиляди българи по традиция използват майските празници, за да посетят южната ни съседка Гърция. Тя ги привлича със спокойните и чисти плажове и води на Бяло море, както и със забележителностите на Солун и околностите му. Расте и броят на българите, които предпочитат да отидат на островите, като най-предпочитана дестинация е Корфу или Тасос.

Тази година, за разлика от предходните се събират по-малко почивни дни и те не се сливат с 6 май, но това не е пречка за желаещите да отдъхнат. Доказват го и дългите опашки пред Кулата.

Добавете Вашия коментар

TOP