Таксиметровите услуги в Благоевград се увеличават

21 Март 2022 | 10:19
2 коментара
Бизнес
Таксиметровите услуги в Благоевград се увеличават

Сдружението на таксиметровите шофьори в Благоевград е внесло предложение в общинския съвет за вдигане на минималните цени за таксиметров превоз на пътници. 

Предложението е внесено преди две седмици, в момента текат консултации, каза за Радио Благоевград председателят на сдружението, Росен Начев.

Повишаването на цените е продиктувано от завишените цени на горивата и инфлацията през последните три години. От 2018 година цените не са актуализирани, уточни Росен Начев.

Той даде и пример: ако един курс в Благоевград е струвал 2.50 лв., то след увеличението на минималните цени за таксиметров превоз на пътници, курсът ще струва близо 3 лв. Увеличението е с около 50 ст. или 30%. 

Добавени коментари

Калинка публикува:
21 Март 2022 | 18:31
Всички таксита използват газ, а калкулират новата цена в бензин или дизел. Скоро се увеличи първоначалната такса от 0.70 лв на 1.50 лв. Това не стига ли ? Два пъти и отгоре. Увеличението не е 50 ст, а 2-3 лева. Има толкова много таксита, стоят по часове на стоянките, за да хванат някоя “рибка” като нас. Всеки иска увеличение на приходите, но нали те са за сметка на нас, което за нас е увеличен разход. Трябва разум, не може кой каквато цена иска и да му се одобрява.
Поли публикува:
21 Март 2022 | 10:31
Вчера от джамията до Рилци ми взе осем лева, мерси Кой ще се вози в такси не е добре

Добавете Вашия коментар

TOP