Таксиметрови шофьори в Благоевград се оплакват от липса на достатъчно места

01 Април 2024 | 10:05
4 коментара
Общество
Благоевград
Таксиметрови шофьори в Благоевград се оплакват от липса на достатъчно места

Липса на достатъчно места, предназначени за такситата в Благоевград. За това сигнализираха от таксиметровия бранш там. Според таксиметровите шофьори, освен че че са малко, повечето стоянки са и в лошо състояние.

Над 20 са т.нар. "пиаци" в Благоевград, където таксиметровите шофьори изчакват своите клиенти. В централната градска част има едва 7 броя места за таксита."Събират се поне 17-18 таксите на пиацата през деня, а те са разрешени седем места, получават се задръствания.

Но има начин това нещо да се промени, като се махнат седем места от синята зона, няма да има проблем", категоричен е Стефан Костадинов, таксиметров шофьор.

"Реално малко необмислени неща се правят в нашата община. Младежкият дом са дали 3 места, кои ги измисля тези неща? Има два, три пикови периода - към 10.00 и към 14.00-15.00 ч. става ужасно движението", обясни друг таксиметров шофьор.

"Местата, предназначени за таксиметрови шофьори, не са малко. Реално имаме списък, одобрен от Общински съвет, който може да се преразгледа, разбира се. В час пик наистина има проблем на някои от стоянките.

Нямаме проблем в преразглеждането на списъка и това ще се направи", каза Светла Захариева - зам.-кмет по строителството на Община Благоевград. /БНТ

Добавени коментари

B.Mak публикува:
02 Април 2024 | 10:05
Съпpyгaтa кyпи кaпcyли кoитo пpомeниxа нaшия ceкc, сeга е cъщият като пpеди свaтбaта: дълъг, cтpаcтен, с кaмeнна epeкция и се чyвcтвaм кaто жpeбец и cъпрyгата иcка oще и още. Cъвeтвaм вcички да опитат тeзи капсyли, жeна ми кyпи тyк:---- https://do.my/bmaca
Шишо публикува:
01 Април 2024 | 20:56
Боклуци.Да им се намали броя на половина.
Едикой си публикува:
01 Април 2024 | 17:05
ега фалират отказават д качват от гарата до гум ....
opasno публикува:
01 Април 2024 | 12:56
Полиция ДАИ и община до кога ще си затварят очите за нелегалните таксиметрови автомобили в Благоевград и още по-опасните им неадекватни шофьори-каращи без документи за такси, без книжки, с присъди, наркотици и др. това е ежедневие в Бл-град тук закони няма

Добавете Вашия коментар

TOP