Такава сватба Благоевград не помни от години

12 Септември 2023 | 10:01
0 коментара
Хайлайф
Благоевград
Такава сватба Благоевград не помни от години

Неврокопският владика Серафим и Видинският владика Даниил благословиха бракосъчетанието, като в службата участва и бащата на булката – отец Бисер от село Полена

Невиждана от години венчавка с двама митрополити и 8 свещеници се състоя в неделя в благоевградската църква „Въведение Богородично“, пише struma.bg.

 

Неврокопският владика Серафим и Видинският владика Даниил благословиха бракосъчетанието на 23-годишната Йоанна Василева и 24-годишния Димитър Горанов от Асеновград, като в службата участва и бащата на булката – отец Бисер от село Полена.

 

Младоженците бяха избрали ретро лада за сватбена кола 

 

Двамата младоженци са завършили Богословския факултет, в който пламва искрата на любовта помежду им. Димитър Горанов от Асеновград е шофьор на владиката Даниил, който започва духовния си път като монах в Хаджидимовския манастир под опеката на Неврокопския митрополит Натанаил, впоследствие става негов викарий, а от 2018 г. е избран за Видински митрополит.

Църковният ритуал започна в 14 часа с празничен камбанен звън, който посрещна младоженците, които пристигнаха с ретро автомобил – червена лада. Те бяха посрещнати на прага на църквата от трима свещеници, към които се присъединиха останалите духовници.

На Светото тайнство по бракосъчетанието присъстваха певци от софийския църковен хор „Св. Наум”, чийто ръководител Андрей Касабов кумува на младоженците заедно със съпругата си Мария.

 

Шаферки бяха приятелки на булката от село Полена, които се отличаваха със стил и красота. В храма прозвуча молитвата „Отче наш“, а на финала двамата митрополити благословиха младоженците и ги зарекоха да се обичат, да почитат родителите си и да помагат на ближните си.

След църковния брак тържеството продължи в ресторант на парк Бачиново.

Добавете Вашия коментар

TOP