Тайландски пътешественик на колело хапна баница в Петрич

25 Февруари 2018 | 13:36
0 коментара
Любопитно

38 - годишният магистър по физика Джаки Чен от Тайланд от почти три години обикаля света с велосипед, пише петричкият сайт "Струма 24" 

Той мина и през град Петрич, където посети приятелите си от клуб „Бела Екстрийм“ и магазин  BELA Extreme. След като пренощува в Петрич, пътешественикът тръгна към Серес, Гърция.

Джаки Чен започнал обиколката си от Аляска през 2015 година. Преминал е през Централна и Южна Америка, сега обикаля Европа на път за Азия. Посетил е различни градове в 139 държави. Стремежът му е да се запознае с техния бит и култура. Никога не ползва услугите на хотели. Спи на палатка, или в пожарни, полицейски и други институции.

В Петрич колоездачът-пътешественик дойде от Струмица.

Тайландецът искал да промени живота си. Негов приятел от Япония му подарил книга, в която описва своите преживявания от обиколка на света с колело. Чен останал силно впечатлен, и също решил да изпита тръпката от пътешествието. Взел най-необходимото, задължителния лаптоп, и потеглил. Планирал да се прибере у дома през 2020 година, но вероятно пътешествието му ще продължи с една година повече.

Чен обича да опитва и да снима традиционните ястия във всяка държава. В Петрич опитал баница.

Добавете Вашия коментар

TOP