Тайбе Юсеин в Благоевград като гост на студентската олимпиада на АУБ

27 Април 2022 | 14:11
0 коментара
Общество
Тайбе Юсеин в Благоевград като гост на студентската олимпиада на АУБ

Единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от спортен клуб Олимпикс към Американския университет в България (АУБ), ще се проведе за 17-та поредна година в 17 вида дисциплини. Събитието включва състезания в спортове като плуване, лека атлетика, баскетбол, футбол и волейбол, както и дърпане на въже и състезание за бързина и ловкост, уникални по рода си за олимпиадата на АУБ. Тържествената церемония по откриването ще се състои на 28 април, а два дни по-късно започват състезанията. В надпреварата ще се включат 800 студенти и преподаватели от университета, както и ученици и жители на Благоевград.

Почетен гост на събитието ще бъде бронзовата олимпийска бронзова медалистка по борба Тайбе Юсеин. До момента специални гости на събитието са били фигури като Владо Николов, Камило Плачи, Любо Ганев, Ивет Лалова, Армен Назарян, Иво Ангелов, Евгения Раданова, Румяна Нейкова, Радослав Янков, Петър Стойчев, Тервел Пулев и много други, допринесли за развитието на спорта в България.

Освен популяризирането на спорта, всяка година студентската олимпиада на АУБ подкрепя различна благотворителната инициатива. До момента със  събраните средства са подпомагнати домове за деца, лишени от родителски грижи, български параолимпийски състезатели и деца в тежко здравословно състояние, а тази година официален партньор на събитието е УНИЦЕФ.

Както всяка година, организаторите за победителите са подготвени множество награди.

Добавете Вашия коментар

TOP