Табутов, ПП: Коалицията има кандидат за шеф на БНБ, БСП и ДБ ще подкрепят Гюров

24 Март 2022 | 09:55
0 коментара
Политика
Табутов, ПП: Коалицията има кандидат за шеф на БНБ, БСП и ДБ ще подкрепят Гюров

Издигаме своя кандидатура, защото считаме, че Андрей Гюров е най-подходящият за този пост. Той е доказан лидер и лице на “Продължаваме промяната”.

Това заяви Владимир Табутов, заместник-председател на ПГ на ПП, в студиото на Нова телевизия.

Той каза, че няма значение, че кандидатурата на Каримански е заявена първа: Това е ситуация, в която тестваме своето партньорство. Коалицията вече има издигнат кандидат с изключение на ИТН. Нашето разбиране е, че БСП и ДБ ще подкрепят Андрей Гюров”.

По думите му постът на гуверньор на БНБ е изключително и важен и затова от ПП активно са търсили кандидат: “Андрей в ролята си на председател на парламентарната група е показал много лидерски качества с добре изразена емоционална интелигентност. Този професионализъм ще изпъкне в тази роля”.

“Лидерите решават какво ще се случи в коалицията. Ние в НС трябва да се фокусираме в оперативната дейност. Възможност за разпад на коалицията съществува както навсякъде в ЕС”, коментира Табутов.

Според него акцията срещу Василев е “ответен удар от страна на Гешев”.

Като допусната грешка посочи: “това, че ние не работим оперативно по коалиционното споразумение по краткосрочните цели, които сме поставили там”.

Добавете Вашия коментар

TOP