Създават дружество за спешна помощ по въздух

20 Юли 2022 | 13:35
0 коментара
Общество
Създават дружество за спешна помощ по въздух

Правителството ще гласува създаването на дружество „Хелимед Сървисис“, което ще предоставя спешна медицинска помощ по въздух. Това съобщи премиерът Кирил Петков преди началото на днешното заседание на Министерския съвет.

„Правителството вече пусна обществена поръчка за шест хеликоптера, които ще бъдат финансирани по Плана за възстановяване и устойчивост. България най-накрая ще има спешна медицинска помощ, която ще може да помага на българските граждани в рамките на 60 минути след инцидента или т. нар. „златен час“. Това е огромна победа за българското правителство и българските граждани“, коментира Петков.

Във вторник Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за закупуването на шестте хеликоптера на обща прогнозна стойност 162 711 735,86 лева с ДДС. Очаква се те да бъдат доставени до 30 април 2026 г., като първият от тях ще бъде получен до 1 декември 2023 г.

По време на дебата по повод напускането на парламента от депутата от „Продължаваме промяната“ Георги Гвоздиков стана известно, че той ще отговаря за дейността на въздушните линейки. Новината съобщи депутатът Николай Дренчев от „Възраждане“, а по-късно бе потвърдена и от съпартиеца на Гвоздиков – Димитър Недялков, който пожела на колегата си успех на новото работно място.

Добавете Вашия коментар

TOP