Съветникът В. Христов с призив към ръководството на БСП в Благоевград: Подайте си доброволно заявления за напускане, не цапайте повече името на БСП

20 Юни 2023 | 16:43
9 коментара
Политика
Благоевград
Съветникът В. Христов с призив към ръководството на БСП в Благоевград: Подайте си доброволно заявления за напускане, не цапайте повече името на БСП
На последните парламентарни избори ръководството на БСП в Благоевград е работило за Левицата, оглавявана от бившия кмет на Благоевград Костадин Паскалев. Общинският съветник от БСП д-р Владимир Пандев е избран от тясното партийно ръководство в лицето на председателя на общинската организация Любен Милев, Йордан Симонски и самия Пандев за ръководител на групата общински съветници в Благоевград, без всякакво решение на Изпълнителното бюро.

Тримата са и главните кадровици в партийната организация, които представят своите решения за решения на Бюрото и еднолично посочват кой да бъде изключен от партията и кого да лансират за пост. Всичко това са твърдения на благоевградския общински съветник Веселин Христов, и то направени не пред медии, а в официално негово писмо, разпратено в неделя по електронните пощи на членовете на Пленума на БСП в Благоевград.

Писмото идва в отговор на доклад за работата на общинските съветници от БСП, пуснат от Любен Милев на същите имейл адреси в събота. Въпросният доклад е пълен с обвинения за предателство от страна на Веселин Христов и тенденциозно неизпълнение на партийната воля при гласуванията му в ОбС – Благоевград, макар че той бе изключен от групата на БСП и в момента е независим общински съветник.Докладът за непокорния съветник за пръв път е бил прочетен на пленум на левицата в четвъртък.

Според източници висшият партиен форум едва е събрал кворум, което показва пълната апатия, царяща в БСП – Благоевград. На същото заседание от Изпълнителното бюро е изключена Калинка Христова, дългогодишен партиен секретар и уважавана личност в червените редици, която е майка на настоящия областен управител Стоян Христов. Мотивът за отстраняването на Христова бил несъгласието й с водената политика от триото Милев-Симонски-Пандев, както и откритото противопоставяне от нейна страна на решенията, вземани от тях.

Припомняме, че по-рано по същия начин и със същите мотиви от ИБ на БСП бяха изхвърлени тогавашната общинска съветничка Гергана Янчева, Милан Богдански, който на следващата сесия ще се закълне като съветник от БСП, както и самият Веселин Христов.Според редови членове на БСП напрежението и проблемите в тяхната партия ескалират непрекъснато и единственият виновник за това е партийното ръководство, което е превърнало партията в механизъм за лична реализация. Всеки, който не е съгласен с мнението им или се явява евентуална пречка за участие на червеното Трио в местните избори наесен, бива отстраняван от партията или от ръководните органи, твърдят социалисти.В писмото, изпратено от В. Христов до другарите му, има сериозни обвинения срещу Милев, Пандев и Симонски за неспазване Устава на БСП, изфабрикуване на фалшиви решения и др.

Според Христов разнобоят в групата на БСП в ОбС е от самото начало, когато д-р Пандев е „спуснат“ от Милев за неин председател.

„Преди всяка сесия аз, Гергана Янчева и вече изключеният съветник Бисер Стойчев многократно настоявахме за обсъждане на дневния ред с председателя Любен Милев. Провеждахме срещите ден преди сесията или час преди започването й. Сами разбирате, че това е абсолютно несериозно – по дневен ред от 60 точки, важни за града и обществото, да ни бъдат давани насоки за гласуване еднолично от Милев един час преди сесия!А основните дебати са в комисия преди сесията, където се формират мнения, водят се дискусии и може да се изгради теза за подкрепа или промяна на вече предложено решение на администрацията. Многократно сме настоявали на тези срещи да присъства и подкрепеният от нас и избран тогава за кмет Румен Томов. Имаше 1-2 срещи с него по наше настояване. Той обаче не зачиташе нашето мнение като съветници. Държеше се абсолютно политически непрофесионално, което е разбираемо за човек без политически опит.Стигна се и до уволнение на наш член – всички помним как Р. Томов освободи Ваня Маникатева. Тезата му бе, че Корнелия Нинова лично настояла за това. Как независимият кандидат Румен Томов получава партийни директиви от София, като не е партиен член, оставям на всеки да прецени сам.

В така наречения „Доклад“ за работата на съветниците от БСП, изготвен от Владимир Пандев, няма и дума за това, че колегите дори не си четат дневния ред преди сесия и рядко знаят какво гласуват. Рядко, когато на сесия Пандев вземе думата за изказване, можеш да разбереш за какво всъщност се изказва. Да не казвам, че е вземал думата и му е била отнемана от председателя, защото обърква точките – в резултат групата ни е била подлагана на шеги и подмятания от другите колеги. Искам да попитам кой, кога и как е вземал решения за гласуване на групата на БСП. И по-важното: след напускането на ИБ на БСП от мен и Гергана Янчева по какъв начин са ни предоставяни „решенията“ на бюрото. Твърдя, че цитираните „решения“ в т. нар. „Доклад“ на Пандев са абсолютно изфабрикувани – естествено удобно, със задни дати, и се съмнявам, че членовете на бюрото помнят да са ги вземали“, пише в дългото писмо на В. Христов.

На финала той припомня, че ръководството на БСП-Благоевград няма никаква комуникация с Областния съвет на БСП и не го зачита. И призовава благоевградското ръководство:
„Подайте си доброволно заявления за напускане на БСП и ни освободете от вашите лични зависимости към хора извън БСП. Но не цапайте повече името на БСП с вашите действия“.Писмото на В. Христов е сигурна индикация, че наесен той няма да намери място в кандидатсъветническата листа на БСП. То е апогей на влошените му отношения с партийното ръководство, което миналата есен го изхвърли от групата на БСП в ОбС заради подкрепата му на заема от 17 млн. лв. за аквапарка в Благоевград. В листата със сигурност няма да са и „враговете с партиен билет“ Г. Янчева и М. Богдански, знакови лица за левицата като Емил Костадинов и Юлиян Гошев и много др., влезли в последните години в остра конфронтация с Любен Милев. За разлика от тях място обаче вероятно ще намерят тримата останали верни на Милев съветници в настоящия ОбС – д-р Вл. Пандев, Николай Бачев и Иван Станчев, който бе даден от кмета Илко Стоянов на прокурор заради опит с баща му да присвоят апетитен общински парцел в жк „Еленово“. Окончателната разделна линия в БСП – Благоевград ще се окаже обаче не листата, а кандидатът за кмет на левицата, твърдят социалистите. Л. Милев открито вече лобирал това да е бившият зам. кмет от екипа на Румен Томов Венелин Трошанов. По непотвърдена официална информация той ще е независим, подкрепен както от БСП, така и от Левицата, а със събирането на инициативен комитет за издигането му се е заел лично Костадин Паскалев. /вестник Струма

Добавени коментари

Мара публикува:
22 Юни 2023 | 08:17
Веско ти си трагедия за този град нямаш място в съвета
асен публикува:
21 Юни 2023 | 07:13
веселине целия град знае колко си лукав как предаде бсп като съветник как влезе в схемите на тасков и илко как стана зам председател без знанието на бсп а стана съветник от бсп помниш ли веселине как гласуваше на илко заемите данък смет и пандев милев и станчев не са китка за мирисана но вие веселине не сте човека който може да ги критикува вие предадохте бсп преди тях и това го знае целия град
Помощ публикува:
20 Юни 2023 | 22:50
Махайте и Захова от земеделието. И всички Томови курви оттам.
ПЕТРИЧ публикува:
20 Юни 2023 | 22:23
БСП ПЕТРИЧ се ОСВОБОДИ ОТ КАПИТАЛОВ И КАПИТАЛОВА
Гражданин публикува:
20 Юни 2023 | 20:13
Май някой набеден в статията си изпуска нервите хихи
Хахах публикува:
20 Юни 2023 | 19:00
Веско няма пиле
Фончо публикува:
20 Юни 2023 | 17:05
Да му ядете пилето на Веско!
До Веско публикува:
20 Юни 2023 | 16:53
Единственото правилно решение на тази партия да те изгонат мръсен селяк комплексар с дебела жена
Веско тъпото публикува:
20 Юни 2023 | 16:51
Ти си курвата на Илко женати дали почна работа бе селчо

Добавете Вашия коментар

TOP